Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Простреляха нигериец в Русе

Снимка: Радио Шумен

Простреляха нигерийски гражданин в центъра на Русе, предаде БНТ.

Изстрелът е бил с газов пистолет, простреляният е с повърхностна рана и след преглед е пуснат за домашно лечение.

36-годишният гражданин на Нигерия е пребивавал постоянно в България. В събота вечерта той е бил нападнат от четирима души във входа, в който живее, в центъра на града. Съседи подали сигнал в полицията. По думите на простреляния, той се познавал с нападателите, а изстрелът е възпроизведен при сборичкване.

По случая е образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Деница Колева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Карти за ученици срещу 4 лева

Учениците над 10-годишна възраст и студентите редовна форма ще могат да използват карти на градския транспорт на по-ниски цени, съобщиха от Община Русе. До момента те се возеха за 24 лв. на месец, а от февруари ще могат да го правят за 4 лв. Цената важи за всички тролейбусни линии или за една автобусна. За линиите на цялата градска мрежа учащите..

публикувано на 31.01.23 в 12:03

Готов е списъкът с хора в нужда

Окончателният вариант на списъка на крайно нуждаещи се граждани, които подлежат на настаняване под наем в общински жилища в Русе през 2023 г., е вече утвърден, след като изтече 14-дневният срок от обявяването му. Одобрените ще бъдат уведомени чрез формите за контакт, които са предоставили. Всички, които искат да видят списъка или да актуализират..

публикувано на 31.01.23 в 08:26

Отварят част от булевард

След продължителните строително-ремонтни дейности по водния цикъл, свързани с изграждането на задържателен резервоар под булевард „Христо Ботев“ в Русе, движението за моторни превозни средства в посока кварталите „Дружба“ и „Чародейка“е възстановено. От днес ще се движат и превозните средства от обществения градски транспорт. От общинската..

публикувано на 31.01.23 в 08:23

Гимназия става Център за високи постижения

28 професионални гимназии ще бъдат модернизирани и оборудвани в съответствие с най-високите технологични изисквания, за да се превърнат в Центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение. Сред тях е и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ в Русе. Към момента там се обучават 506..

публикувано на 30.01.23 в 14:00

Част от Русе без вода

Без вода ще бъде днес, 29 януари, част от Русе, предупреждават от местното ВиК. Причина за спиране на водоподаването е изграждане на водопроводна връзка по ул. „Генерал Радецки“. От  8:00  до  17:00  ч. ще бъде спряна водата на абонатите по ул. „Генерал Радецки“ в участъка от ул. „Балкан“ до ул. „Николаевска“, по ул. „Огоста“ и ул. „Козлодуй“. 

публикувано на 29.01.23 в 07:19

Подкрепа за жертви на насилие

Консултативен център ще оказва безплатна помощ на претъпели домашно насилие в Русенска област. Предвижда се той да функционира на територията на всички общини от областта, като при случай на домашно насилие мобилен екип от Русе ще се среща с потърпевшите. Целта на проекта е да се предложат нови подходи в работата с уязвими групи жени в региона,..

публикувано на 27.01.23 в 11:07

4.5 милиона за киберсигурност

236 проекта са подадени от бизнеса в Русенско по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от областна администрация Русе. Те са в сферата на киберсигурността, като тяхната обща стойност възлиза на 4 507 199 лева. Броят на подадените проектни предложения е близо два пъти по-голям спрямо предходната процедура за технологична..

публикувано на 26.01.23 в 13:51