Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кметът на Русе подписва за Дунав мост-3

Снимка: БГНЕС

Кметът на община Русе Пенчо Милков единодушно беше избран от общинските съветници да подпише многостранното споразумение за изграждането на трети мост на река Дунав. Решението беше взето на извънредно заседание на Общинския съвет.

Според Пенчо Милков, моментът е изключително важен, защото за първи път има реален текст на споразумение между България и Румъния и общините от двете страни на границата.

По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест на земеделски производители

Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест днес (04.02) в Русе. Те настояват за промени в Стратегическия план за земеделие на България, защото в този си вид той не е в полза на реалните земеделци и според тях обслужва лобистки   интереси. Малко преди обед министърът на земеделието Явор Гечев ще се срещне с други производители..

публикувано на 04.02.23 в 07:45

Заедно по време на кризи

Съвместните действия при кризи бяха обсъдени на среща между областния управител на Русе Анатоли Станев и командира на сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. Според Станев през последните години се доказва необходимостта от добро сътрудничество и бърза координация между военни и цивилни структури. Като пример той посочи взаимодействието между..

публикувано на 03.02.23 в 13:22

Кметът венчава на 14 февруари

Община Русе се включи в инициативите по случай Международната седмица на брака през февруари. Общинската администрация ще потърси най-възрастната женена двойка, която ще получи специално поздравление от кмета Пенчо Милков. Между 7-13 февруари двойките, които искат да сключат брак, ще бъдат венчани от заместник-кмета Златомира Стефанова. На 14..

публикувано на 03.02.23 в 11:29

Санитарка обра пациентка

Пациентка се е оплакала в полицията, че докато се лекува в болница в Русе е изчезнало портмонето, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В него е имало 15 лева и две дебитни карти. По-късно потърпевшата е разбрала, че от една от отнетите ѝ карти са изтеглени 280 лева. При разследването криминалистите от Второ районно управление в Русе са..

публикувано на 02.02.23 в 14:18

Карти за ученици срещу 4 лева

Учениците над 10-годишна възраст и студентите редовна форма ще могат да използват карти на градския транспорт на по-ниски цени, съобщиха от Община Русе. До момента те се возеха за 24 лв. на месец, а от февруари ще могат да го правят за 4 лв. Цената важи за всички тролейбусни линии или за една автобусна. За линиите на цялата градска мрежа учащите..

публикувано на 31.01.23 в 12:03

Готов е списъкът с хора в нужда

Окончателният вариант на списъка на крайно нуждаещи се граждани, които подлежат на настаняване под наем в общински жилища в Русе през 2023 г., е вече утвърден, след като изтече 14-дневният срок от обявяването му. Одобрените ще бъдат уведомени чрез формите за контакт, които са предоставили. Всички, които искат да видят списъка или да актуализират..

публикувано на 31.01.23 в 08:26

Отварят част от булевард

След продължителните строително-ремонтни дейности по водния цикъл, свързани с изграждането на задържателен резервоар под булевард „Христо Ботев“ в Русе, движението за моторни превозни средства в посока кварталите „Дружба“ и „Чародейка“е възстановено. От днес ще се движат и превозните средства от обществения градски транспорт. От общинската..

публикувано на 31.01.23 в 08:23