Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъчезар Вълчев е спортист №1 на Разград

Снимка: bgathletic.com

Европейският шампион на троен скок Лъчезар Вълчев е спортист номер 1 на Разград. Той е състезател на спортния клуб “Лудогорец”.

През тази година Вълчев е спечелил 3 първи места в състезания в Израел, Турция и България.

Второто място е за състезателката по борба Фатме Шабан, а третото - за футболиста на Лудогорец Кирил Десподов.



По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец

"Лудогорец" гост на "Черно море"

"Лудогорец" гостува на "Черно море" в среща от 33-тия кръг на футболното първенство. Мачът на стадион "Тича" във Варна започва в 20,30 ч. и ще бъде ръководен от Владимир Вълков. Отборът на Георги Дерменджиев вече си гарантира 13-ата поредна титла и затова наставникът обяви, че в оставащите срещи до края на сезона ще разчита на по-млади футболисти,..

публикувано на 19.05.24 в 17:24

Мач за шампионската титла

Вторият двубой от суперфинала на хандбалното първенство при жените ще се играе днес. Настоящият първенец на страната "Бяла" гостува на вицешампиона от миналия сезон "Етър-64" след домакински успех в първия мач. Днешната среща е от 18,30 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. При победа "Бяла" ще триумфира с..

публикувано на 19.05.24 в 13:27

100 г. футбол в Завет

Стогодишен юбилей чества днес, на 19 май, футболният клуб „Вихър“ в Завет. След тържествената церемония на градския стадион се състоя футболната среща от „А“ Окръжна футболна група – Разград между „Вихър“ –  Завет и „Ураган“ – Гецово. Мачът завърши с резултат 3:3. След футболния двубой бяха връчени връчени брандирани фланелки и почетни..

публикувано на 19.05.24 в 11:20

Трети мач за хандбалната титла

Хандбалистите на "Шумен 61" и "Локомотив" (Горна Оряховица) ще излъчат тазгодишния шампион при мъжете в решителен трети мач.  Във втората среща от финалния плейоф в "Арена Бяла" домакините от "Локомотив" победиха настоящия шампион с 30:25 (16:14) и така изравниха резултата в плейофа.  Решителният трети двубой е в "Арена Шумен". Символичните гости..

публикувано на 19.05.24 в 07:34

"Опен Шумен" през юли

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България Международният турнир по ускорен шах и блиц "Опен Шумен", организиран от Спортния клуб по шахмат „Шумен"  за поредна година ще привлече шахматисти от цял свят в „Арена Шумен", където в периода 26-28 юли ще се проведе едно от най- престижните за България шахматни..

публикувано на 15.05.24 в 07:14

Грация и красота в "Арена Шумен"

Шумен бе домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за купа "Алегро“, който се състоя в зала „Арена Шумен“. Състезанието се проведе със специалното участие на Националния ансамбъл по художествена гимнастика на България. Организатори на събитието са община Шумен и Спортен клуб „Алегро“ - Търговище.  Официални гости на турнира бяха..

публикувано на 14.05.24 в 16:15
Ансамбъл (жени)

Грациите от ансамбъла - в Шумен

Националният ансамбъл по художествена гимнастика жени ще гостува в Шумен днес. Момичетата на Весела Димитрова ще участват в откриването на Международния турнир за купа „Алегро“.  Очаква се те да представят двете си съчетания, с които ще се борят за отличията на Олимпийските игри в Париж през лятото. Заявки за двудневния турнир по художествена..

публикувано на 14.05.24 в 12:48