Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови лампи ще осветяват центъра

Любомир Хрестов - кмет на Шумен
Снимка: Радио Шумен

Покриването на река Енчова е един от основните приоритети на шуменската администрация през следващата година.

„Важно е да се завърши проектът, за да се освободи автомобилният трафик в областния град“, каза кметът Любомир Христов пред журналисти днес.

Експерти ще направят оглед на пешеходната зона в центъра на Шумен, за да оценят осветлението. Ще се търси алтернатива на кълбовидните осветителни тела, които харчат много електроенергия, а не осветяват ефективно.

Подмяната на уличното осветление по централната улица и по бул. „Плиска“ ще бъде заложена в бюджета за следващата година, добави кметът Христов.

Още в първите дни на 2023 година ще бъде представен и проектът за нов басейн.

При добро време в следващите месеци ще започне и преасфалтирането на шуменските улици със заема от 16 млн. лева, изтеглен от общинската администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Закани към полицаи

51-годишен мъж от Велики Преслав бил задържан, след като направил опит да попречи на полицейски служител да си изпълни задълженията. Това съобщават от шуменската полиция. Около 00:30 часа тази нощ бил приет сигнал за нарушаване на нощната тишина в града със силна музика от адрес в града. На място бил пратен екип на охранителна полиция.  51-годишният..

публикувано на 12.07.24 в 11:14

Мъж заплаши с нож сестра си

Домашен насилник е арестуван вчера, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет малко след 13:00 часа. Съобщено било, че 32-годишен мъж от село Ясенково отправял закана за убийство с нож в ръка към 34-годишната си сестра. На адрес в селото веднага е насочен екип от полицейския участък в Хитрино.  Установен е и е задържан в РУ- Шумен. За..

публикувано на 12.07.24 в 11:03

Менделсон звучи все по-рядко

509 са регистрираните бракове в Шуменска област през 2023 г. , съобщават от отдел „Статистически изследвания“ в Шумен. Това е с 27.2% по-малко от предходната година.  Повече от половината бракове са сключени в градовете, а близо 45 на сто в селата. От общо 143 села в областта, в 58 не е сключен нито един брак, а в 30 - само по един.  Областите..

публикувано на 12.07.24 в 09:12

Обсъждат бъдещето на приюта

Общественото обсъждане за бъдещето на приюта за кучета ще има във Велики Преслав. То е насрочено за 16 юли - вторник, и тогава ще бъдат представени резултатите от анкетно допитване, направено от община Велики Преслав. Жителите на старата столица и селата Имренчево и Мостич е трябвало да дадат мнение къде да бъде разположен теренът за изграждане на нов..

публикувано на 12.07.24 в 08:13

Оранжев код за жега

Оранжев код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на отделни места в крайните югоизточни райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър...

публикувано на 12.07.24 в 08:06

Три пожара в горите

Три пожара гасят горски и огнеборци на територията на Североизточното предприятие в момента. В Държавното ловно стопанство - Паламара огънят е тръгнал от ожъната и запалена нива, на която е имало останала слама. Пожарът е обхванал широколистна гора в землището на село Единаковци, община Хитрино. На терен са пожарникари, горски и хора от..

публикувано на 11.07.24 в 15:48
ВиК - Шумен

Заплашват с блокада ВиК - Шумен

Трима души от каолиновското село Тъкач в момента са пред ВиК - Шумен заради безводието в населеното място.  Те настояват за спешна среща с управителя на дружеството Иван Пушкаров. Искат уверение, че водният проблем ще се реши час по-скоро. Горещото време и увеличената консумация на вода е причината да не се спазва графикът за воден режим в селото...

публикувано на 11.07.24 в 14:40