Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече пари за селски улици

Д-р Дарин Димитров - кмет на Търговище
Снимка: Община Търговище

Ремонтът на улиците по селата ще бъде сред приоритетите в капиталовата програма на община Търговище през следващата година. Това заяви кметът д-р Дарин Димитров по време на днешната виртуална приемна. Именно въпросите, свързани с лошата инфраструктура в малките населени места, бяха сред най-често задаваните от гражданите.

За улиците в селата д-р Димитров заяви, че не са правени от около 30 - 40 години.

"Ние залагаме около 500 000 лева всяка година за улиците в селата, като средствата се използват за ремонти в десетина села. Ще гледаме тази година да заложим повече пари, за да можем поне по една улица да правим във всяко село", посочи той.

На въпрос на гражданин защо улица в село Разбойна, която е била включена в капиталовата програма за тази година, но не е ремонтирана, д-р Дарин Димитров увери, че отсечката ще бъде сред първите, които ще бъдат обновени през следващата година.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блъснаха дете на колело

50-годишна жена от Попово е ударила с автомобила си 8-годишен велосипедист. Детето е настанено за лечение и наблюдение в болницата в Търговище без опасност за живота с охлузни рани и без фрактури.  На водача на автомобила са взето проби за употреба на алкохол и наркотици, които са били отрицателни.  Разследването на пътния инцидент продължава.

публикувано на 22.05.24 в 12:08

Искат нова техника за чистота

Нова техника за общинското предприятие БКС ще закупи на лизинг община Търговище. Идеята беше подложена на обществено обсъждане.  Заместник-кметът по финансите Валентин Велчев обясни, че целта е да се осигурят сметосъбиращ автомобил и мотометачна машина. Общата им стойност е 675 000 лева.  До месец в Общинския съвет ще бъде внесена докладна с..

публикувано на 22.05.24 в 11:07

Задържаха рецидивист с дрога

32-годишен мъж от Търговище е задържан за срок до 72 часа, след като е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотици. През 2021 година той е освободен от затвора, след като е изтърпял ефективна присъда за притежание и разпространение на дрога. 32-годишният мъж е проверен на 18 май 2024 година. При обиск у него са намерени 6,46..

публикувано на 20.05.24 в 12:13

Абитуриенти с тениски

200 абитуриенти и техни учители се включиха тази година в кампанията "Облечи усмивка и брой до 12", съобщават в социалните мрежи от БЧК-Търговище. Всички те направиха дарение и за деня на изпращането си от училище ще облекат тениска, изрисувана от дете с увреждане. Със събраните средства ще бъдат купени материали, необходими за работа с децата от..

публикувано на 20.05.24 в 08:54

Вдигат паметник на Левски

Инициатива за издигане на първия паметник на Васил Левски в Търговище започнаха от Ротари клуб.  До този момента са събрани 20 000 лв. Те постъпиха след великденския бал на ротарианците от куверти и томбола и търг с 15 предметни награди. Най-голямата откупка от 2800 лв. направи адвокат Стела Маринова. Тя стана притежател на „Златен ритон“ – реплика..

публикувано на 20.05.24 в 08:32

Облечи усмивка

Тази година   200 абитуриенти и техни учители се включиха в кампанията "Облечи усмивка и брой до 12", съобщават в социалните мрежи от БЧК-Търговище. Всички те направиха дарение и за деня на изпращането си от училище ще облекат тениска, изрисувана от дете с увреждане. Със събраните средства ще бъдат купени материали, необходими за работа..

публикувано на 19.05.24 в 08:58

Нощ на музеите за 17-и път

Европейската нощ на музеите отбелязват в Търговище днес. От 18 ч. до полунощ Регионалният исторически музей отваря своите експозиции и изложби за безплатни посещения.  От 18,30 ч. пред Славейковото училище ще има концерт „Пролетно веселие“ с изпълнения на фолклорните състави на II СУ „Проф. Никола Маринов“, след това на сцената ще излезе трио..

публикувано на 18.05.24 в 15:59