Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледа иде в музея

2
Снимка: Радио Шумен

Над 200 деца от първи до четвърти клас се включиха в тазгодишната празнична работилница, „Коледа иде“ в Историческия музей в Исперих. Децата започнаха с обредите на Бъдни вечер и Рождество Христово и майсториха коледни чудесии заедно с главния уредник в отдел „Етнография“ Александра Атанасова.

"Радвам се, когато видя, че децата се забавляват и научават нещо ново. В училищата наблягат повече на американските бисквитки и на имейлите, които не са типични за нас. Аз бях много радостна от факта, че децата ме питаха кога ще бъде другата работилница. Те ще дойдат отново, за да научат нови неща", каза тя.

Работилницата „Коледа иде“ в музея в Исперих се проведе на живо за първи след двете години на  ковид пандемия, в които децата споделяха през екраните си своите коледни и новогодишни украси.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Удари в главата

60-годишен баща е нанесъл средна телесна повреда на 36-годишния си син. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът между двамата възникнал в село Стражец около 01.00 часа на 24 юли. Пристигналият на място полицейски патрулен екип установил, че родителят е нанесъл удари в главата на сина си. Възрастният мъж е задържан в РУ-Разград. По случая се..

публикувано на 24.07.24 в 10:08

Влак удари кола на жп прелез

Влак блъсна лек автомобил, няма пострадали хора. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на жп прелез в исперихското село Тодорово е получен около 10:25 часа на 23 юли. Лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 64-годишен водач, преминава през прелеза при мигаща червена светлина на семафора, при което е ударен..

публикувано на 24.07.24 в 10:01

Катастрофа затваря път

Катастрофирал товарен камион е препречил движението по пътя Разград - Попово в района на бившия Военен лагер до село Благоево. Това съобщават от разградската полиция. В момента превозните средства се пропускат в едната лента, като пътят ще бъде затворен изцяло за изтеглянето на гондолата - зърновоз.  Обходният маршрут за всички превозни средства..

публикувано на 24.07.24 в 09:43

Закриха Панаира на киселото мляко

Хиляди гости от целия свят се събраха в Разград за 22-то издание на Панаира на киселото мляко и за Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. В рамките на тридневния празник жителите на Разград, гостите и приятелите от страната и чужбина имаха възможност да се докоснат до традициите и културата на различни народи, съобщава БТА...

публикувано на 24.07.24 в 09:26

Таксиджия пострада на пътя

64-годишен таксиметров шофьор пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция. Сигналът за катастрофата е постъпил на тел.112 около 11:30 часа на 22 юли. Пътувайки в посока Разград, на прав участък след село Ясеновец, водачът губи контрол над управлявания от него автомобил „Дачия“, излиза вляво от пътя и се удря в..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Хайде на панаир!

В третия ден на Панаира на киселото мляко в Разград, от 18:30 ч. ще се проведе открита сцена „Талантите на Лудогорието“. Ще се изявят индивидуални изпълнители, колективи, детски фолклорни състави и клубове за народни танци.  Във вечерния концерт от 20:30 ч.   ще участват Детската танцова школа “Хорце“, Градският мажоретен състав, Фолклорен ансамбъл..

публикувано на 23.07.24 в 09:09

Крадец под стража

Районният съд в Разград уважи искане на прокуратурата за „задържане под стража“ и остави в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева.  Обвиняемият е 53-годишен мъж, който е добре известен на органите на реда. Той е многократно осъждан за различни престъпления.  Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд,..

публикувано на 22.07.24 в 14:08