Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плащане на глоби по интернет

Санкциите, наложени за ползването на платената пътна мрежа без валидна е-винетка или платена тол такса, вече могат да се заплащат през сайта bgtoll.bg. На интернет страницата на Националното тол управление чрез бутон „Проверка за нарушения и възможност за плащане“ и след въвеждане на необходимите данни, шофьорът може да провери дали има нарушения и при наличие на такива може да плати компенсаторните такси по тях, както и по издадени електронни фишове или съставени актове за установени административни нарушения. Това може да стане в законоустановения 14-дневен срок.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънце и нормални температури

Днес ще преобладава слънчево време, следобед над Североизточна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб, по крайбрежието до умерен от северозапад, следобед от североизток и изток. Сутринта ще е по-прохладно с температури във вътрешността 12-17 градуса, по крайбрежието 17-20. Максималните температури ще са между 27° и 32°,..

публикувано на 07.08.24 в 07:05
Снимката е илюстративна

Без ток днес

Разград Днес от 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Драгомъж, чужди трафопостове: ТП "Кариера Драгомъж", ТП "Овчарници Драгомъж".Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 16:00 ч. в районите на с. Малък Поровец, Воден - резерват, трафопостове : ТП 1 Драгомъж , ТП 1 Малък Поровец , ТП..

публикувано на 07.08.24 в 07:01

2516 лв. заплата за асистент

Правителството отпусна допълнителни 184 млн. лв. за увеличаване на заплатите във висшето образование. Считано от 1 април, с по-високи възнаграждения ще са академичният състав, изследователите и експертите в държавните висши училища и научните организации. Средствата се предоставят съгласно изискването на Закона за висшето образование средните бутни..

публикувано на 06.08.24 в 08:44

Днес е Преображение Господне

Православната църква отбелязва днес Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос.  Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици – апостолите Петър, Яков и Йоан.  Според народните вярвания от Преображение Господне "лятото се пречупва" и..

публикувано на 06.08.24 в 08:36

Трета празна папка

„Има такъв народ“ върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.  "Установихме, че нямаме особени различия с другите партии и бихме могли да вървим заедно, но политическата мъдрост в една партия не достигна", заяви председателят на парламентарната група на партията Тошко..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

Връщат третия мандат

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.  От 9 юни досега три кръга от преговори не успяха да излъчат редовен кабинет. Конституцията предвижда, че след като и третият мандат се провали, президентът..

публикувано на 05.08.24 в 10:57

Ще се редуват слънце и облаци

Ще има променлива облачност, по- значителна следобяд, главно тогава на отделни места ще превали и прегърми.  Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от изток- североизток, който привечер ще се преориентира от изток- югоизток. Максималната температура ще е между 26 и 31 градуса, за Шумен около 28 градуса. Прогнозатта за времето е на Симона..

публикувано на 05.08.24 в 06:22