Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Беглецът от гонката - рецидивист

40-годишен мъж от Шумен е задържан във вторник при полицейския арест след осуетяване на полицейска проверка, за която Радио Шумен ви информира. Около 15 часа вчера полицейски екип е осигурявал безопасността на движението по главен път Русе - Варна, в района на пети километър край Шумен. Полицейските служители са забелязали шофьора на лек автомобил "Тойота" с шуменска регистрация, за който имали информация, че е лишен от правото да управлява. Подали са му сигнал със стоп палка. Водачът не е спрял, информират от полицията.

Полицейският екип го е последвал, била е подадена информация до всички екипи за нарушителя. Мъжът е продължил към село Мадара, на кръгово кръстовище се е върнал към Шумен, оттам продължил през Индустриалния парк, отправил се е към Велики Преслав. Близо до село Миланово е направил обратен завой на главния път и отново се отправил към Шумен. Малко преди отбивката за кв. Дивдядово не е спрял на друг полицейски екип и е продължил по околовръстния път. Влязъл е в Дивдядово, където е спрян от екип на Районното управление на МВР - Шумен.

Направил е опит да осуети полицейската проверка. Преместил се е на дясната седалка, отказал е да излезе доброволно от автомобила. Посегнал е към голям кухненски нож, но полицейски служител е счупил стъклото на дясната врата, и го е извел от автомобила. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство. 40-годишният шуменец е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като е отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози още на 11 октомври 2022 година. Тогава е бил задържан за притежание на наркотични вещества. Има 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш.

По публикацията работиха: Радослав Генчев, Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Великденски концерт в Шумен

Химнът на Шумен „Оттука започва България“, в изпълнение на  Дария Стефанова от II ОУ „Д-р Петър Берон“, постави началото на Великденския концерт на пл. „Кристал“, организиран от Община Шумен. Кметът проф. Христо Христов и екипът му поздравиха гражданите с Възкресение Христово и отправиха послание за мир, доброта и разбирателство. „ Нека..

публикувано на 05.05.24 в 14:06

Топъл обяд в Разград

Безплатен топъл обяд на площад „Възраждане“ в Разград беше раздаден днес.  Порции с храна получиха 100 човека - хора с ниски доходи или без доходи, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях.  "Лудогорски братя" е сдружението, което събира средства през цялата година и решава в какво благородно начинание да ги вложи.  „Тази..

публикувано на 05.05.24 в 13:21

Великденско хоро в Русе

Над 70 награди от русенски фирми, ресторанти, магазини ще зарадват късметлиите от традиционната томбола Великденско хоро събра русенци на пл. „Свобода“ в града. Това е 33-тото издание на празника, организиран съвместно от община Русе и ФТТ „Найден Киров“. На сцената пред сградата на общината ще излязат формациите на танцовия..

публикувано на 05.05.24 в 11:14
Христо Христов - кмет на община Шумен

Кметът поздравява шуменци

Кметът проф. Христо Христов поздравява жителите на Шумен и областта з а Великден: Скъпи съграждани, Поздравявам ви с настъпването на Възкресение Христово – един от най-светлите християнски празници! На този ден отправяме най-силното си послание за мир, доброта и разбирателство. Нека се отърсим от делничното и се замислим за..

публикувано на 05.05.24 в 09:22

Слънчев Великден

Днес ще преобладава слънчево време.  Ще духа слаб вятър от север-североизток, следобед по крайбрежието ще се обърне от югоизток, вечерта, вече и във вътрешността, ще се ориентира от юг.  Преобладаващи максимални температури ще са  между   17° и 22°, за Шумен - около 20°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-16°...

публикувано на 05.05.24 в 08:32
Куполът на храма „Възкресение Христово“ – Божи гроб, Йерусалим. Снимка: Димитрина Кюркчиева

Благодатният огън слезе в Йерусалим

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в църквата "Възкресение Христово“ в Йерусалим. Тази година, заради усложнената обстановка в Израел, българска делегация нe пътува за посрещането на огъня. Но там ще са представители на Румънската църква. За десета поредна година, румънски духовници ще пренесат Благодатния..

публикувано на 04.05.24 в 16:42
Пъстри великденски яйца

Предвеликденско

"Великденска работилничка" за боядисване на яйца с децата организира читалище „Иван Вазов“ в силистренското село Срацимир . Ателието отваря врати от 10 ч. и 30 мин. в читалището. Общоселско площадно тържество „Люлка се залюля“ започва от 16 ч. след обяд в село Бабук , Силистренско. По време на празника ще се проведат конкурс „Да нашарим..

публикувано на 04.05.24 в 09:23