Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Комин подпали къща

Снимка: Pixabay

Горящ комин подпали къща в шуменското село Ивански, съобщават от полицията.

В 17:23 часа е приет сигнал за пожар в стая на къща. Към адреса е насочен противопожарен екип от Шумен. Огнеборците заварили да горят сажди в тялото на комина на къщата. Пламъците са погасени с 500 л вода.

Малко по-късно е приет сигнал за пожар в комин на фургон в село Драгоево. Пламъците са погасени със сто литра вода. Не е допуснато разпространението им.


По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вятърът вилня из региона

През последните 24 часа дежурните противопожарни и спасителни екипи на РДПБЗН- Шумен са реагирали на 12 сигнала за произшествия. В ранните сутрешни часове вчера е потърсена помощ за обезопасяване на опасно надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул.“ Хан Омуртаг“ в Шумен. Малко преди 8:00 часа е приет сигнал за паднал клон на пътното платно до зала..

публикувано на 29.03.23 в 09:33

МВР бди за нарушители на пътя

Засилени проверки започват от днес - 29 март, в Шуменска област за ограничаване на предпоставките на пътнотранспортните произшествия. За това информират от Областната дирекция на МВР. Екипи ще контролират водачите както по републикански пътища, така и по участъци с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ще се..

публикувано на 29.03.23 в 08:20

Тръгва дело за търговия с гласове

Шуменският районен съд започва дело за купуване на гласове. То е образувано срещу шуменец, който в изборния ден на 2 октомври 2022 г. е стимулирал материално   избиратели да гласуват за определена партия. Делото е насрочено за 10:00 часа.

публикувано на 29.03.23 в 08:06

Нов екопроект в шуменските училища

Нов проект за ученици започва в Шумен, за да насърчи опазването на околната среда. „Зелени РеДизайнери“ на фондация „Подобри“   има за цел да покаже предимствата на устойчивата мода . Проектът започна с постове в социалните мрежи за вредите от бързата мода. Следват открити уроци за ученици между 9 и 12 клас по темата „Мода и природа: Какво е..

публикувано на 28.03.23 в 15:19

Заедно за Божи

Велики Преслав се обединява в една кауза - "Заедно за Божи", която има за цел да подпомогне бебе Божидар в нелекия път към здравето и щастливото детство. НЧ "Развитие 1874" организира благотворителен концерт в рамките на събитието и благотворителен базар, съвместно със Сдружение "С*Мисъл за Преслав", а с набраните от тези събития..

публикувано на 28.03.23 в 13:30

С фалшива книжка на пътя

24-годишен показа пред полицията фалшива книжка, френски образец. Малко преди 10:30 часа вчера за проверка на входа на Върбица е спрян водач на лек автомобил "Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 24-годишен мъж от село Чернооково. Представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, френски образец...

публикувано на 28.03.23 в 12:02

11 престъпления разкрити за ден

11 са регистрираните престъпления при проведената вчера полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Това съобщават от шуменската полиция. Образувани са пет досъдебни и шест бързи производства. Проверени са 665 жители на населени места в областта и 461 моторни превозни средства. Издирени са трима. Съставени са 85 акта за..

публикувано на 28.03.23 в 11:52