Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Черенча отново на сухо

Снимка: Радио Шумен

Кризата с водата в шуменското село Черенча продължава. От края на миналата година отново е нарушено водоподаването в населеното място.

По думите на кмета Хасан Мехмедов, една трета от селото - високата зона, е почти без вода по цял ден.

"През два - три дни идва по-малко вода и то през нощта. След водените разговори повече от месец положението не се оправя", каза той.

Мехмедов е изпратил докладна записка до общинския кмет Любомир Христов с молба да бъдат взети спешни мерки по проблема, който от години мори селото.

Радио Шумен припомня, че в Черенча бе обявено бедствено положение в края на лятото на 2022 г., а по-късно селото мина на воден режим.ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Решението за КОЦ-а отново на сесия

Изискванията към кандидатите за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен ще бъдат разгледани за втори път от Общинския съвет. Областният управител проф. Христо Христов върна решението, прието на сесията през февруари, според което от желаещите да управляват лечебното заведение не се изисква да имат специалност „Онкология“ или „Медицинска..

публикувано на 30.03.23 в 08:19

Пръскат срещу кърлежи

От следващата седмица в община Шумен започва обработката на зелените площи срещу кърлежи. На 3 април, понеделник, при благоприятни метеорологични условия ще бъдат третирани тревните площи в Шумен. От 4 до 7 април, вклю