Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Пълнят ВиК системата в Шумен

Снимка: Pixabay

Приключиха строително-монтажните дейности по включването на новоизградената пречиствателна станция за питейни води на Шумен към съществуващия напорен водопровод. Започва пълненето на водопроводната система. Това каза за Радио Шумен управителят на ВиК инж. Емил Томов.

Той обаче не се ангажира с прогноза кога ще потече водата от чешмите в града, кв. „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово. Всичко зависи от това дали ще има последващи аварии по ВиК системата. Инж. Томов уточни, че всъщност това не е ремонт на ВиК, а дейност по проекта за пречиствателната станция за питейни води.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вятърът вилня из региона

През последните 24 часа дежурните противопожарни и спасителни екипи на РДПБЗН- Шумен са реагирали на 12 сигнала за произшествия. В ранните сутрешни часове вчера е потърсена помощ за обезопасяване на опасно надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул. “Хан Омуртаг“ в Шумен. Малко преди 8:00 часа е приет сигнал за паднал клон на пътното платно до зала..

публикувано на 29.03.23 в 09:33

МВР бди за нарушители на пътя

Засилени проверки започват от днес - 29 март, в Шуменска област за ограничаване на предпоставките на пътнотранспортните произшествия. За това информират от Областната дирекция на МВР. Екипи ще контролират водачите както по републикански пътища, така и по участъци с повишена опасност от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Ще се..

публикувано на 29.03.23 в 08:20

Тръгва дело за търговия с гласове

Шуменският районен съд започва дело за купуване на гласове. То е образувано срещу шуменец, който в изборния ден на 2 октомври 2022 г. е стимулирал материално   избиратели да гласуват за определена партия. Делото е насрочено за 10:00 часа.

публикувано на 29.03.23 в 08:06

Нов екопроект в шуменските училища

Нов проект за ученици започва в Шумен, за да насърчи опазването на околната среда. „Зелени РеДизайнери“ на фондация „Подобри“   има за цел да покаже предимствата на устойчивата мода . Проектът започна с постове в социалните мрежи за вредите от бързата мода. Следват открити уроци за ученици между 9 и 12 клас по темата „Мода и природа: Какво е..

публикувано на 28.03.23 в 15:19

Заедно за Божи

Велики Преслав се обединява в една кауза - "Заедно за Божи", която има за цел да подпомогне бебе Божидар в нелекия път към здравето и щастливото детство. НЧ "Развитие 1874" организира благотворителен концерт в рамките на събитието и благотворителен базар, съвместно със Сдружение "С*Мисъл за Преслав", а с набраните от тези събития..

публикувано на 28.03.23 в 13:30

С фалшива книжка на пътя

24-годишен показа пред полицията фалшива книжка, френски образец. Малко преди 10:30 часа вчера за проверка на входа на Върбица е спрян водач на лек автомобил "Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 24-годишен мъж от село Чернооково. Представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, френски образец...

публикувано на 28.03.23 в 12:02

11 престъпления разкрити за ден

11 са регистрираните престъпления при проведената вчера полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Това съобщават от шуменската полиция. Образувани са пет досъдебни и шест бързи производства. Проверени са 665 жители на населени места в областта и 461 моторни превозни средства. Издирени са трима. Съставени са 85 акта за..

публикувано на 28.03.23 в 11:52