Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на земеделски производители

Снимка: stylissimo-bg.com

Производители на плодове и зеленчуци излизат на протест днес (04.02) в Русе. Те настояват за промени в Стратегическия план за земеделие на България, защото в този си вид той не е в полза на реалните земеделци и според тях обслужва лобистки  интереси.

Малко преди обед министърът на земеделието Явор Гечев ще се срещне с други производители от същия бранш, но в Пловдив. Преди дни в специална пресконференция 8 организации от сектор "Плодове и зеленчуци" се обърнаха към президента с молба – при  избора на земеделски министър в следващото служебно правителство той да  вземе предвид техните виждания към начина, по който работят с ведомството.

Веднага след като стана ясно, че агроминистерството остава със същото ръководство до следващите избори, браншът обяви протест, за да бъде чут.

В обявените протестни действия ще се включат градинари, биопроизводители, овощари, лозари. Те ще излязат между 14:00 и 18:00 часа на кръговото при "Дунав мост" - Русе с намерение да блокират движението.


По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опашка на Дунав мост

Близо два километра е опашката от камиони в района на Дунав мост в Русе, съобщава БТА. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой е около 30 часа.  Трафикът на леки автомобили в посока Румъния е нормален, като шофьорите изчакват между 5 и 10 минути, за да преминат по моста. Очаква се в..

публикувано на 26.08.24 в 13:47

Удар в крайпътно дърво

Катастрофа затрудни движението по пътя Русе - Бяла, в района на Мойсев баир, тази сутрин, събщава БТА.  Лек автомобил е катастрофирал. Колата е излязла от пътя, прекършила е дърво и се е преобърнала. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на Спешна помощ и на противопожарната служба.  Шофьорът не е пострадал. Пробата му за алкохол е..

публикувано на 26.08.24 в 10:06

Събраха над 3000 лв. за водния комплекс

IX плувен турнир „Александър Русев“ събра малки и големи в общата кауза за изграждане на басейн в Русе. Събраната сума в дарителската кутия е 3240 лв. Очаква се съвсем скоро да започне и същинският строеж на комплекса „Александър Русев“. Фондация „Александър Русев“ организира турнира в памет на Александър Русев – Сашко – момчето, чиято мечта..

публикувано на 25.08.24 в 17:44

Колоездачи представят Дунав в снимки

Изложба на централния площад в Русе представя река Дунав през обектива на велопътешественици. Експозицията под наслов „Изворът и горното течение на река Дунав“ е подредена пред сградата на Общината в дунавския град. Колоездачите от приятелска задруга „Slow Riders“ представят свои фотографии, направени по време на последното си велопътешествие. Целта..

публикувано на 25.08.24 в 14:04

Беленският мост свързва времена и хора

С шествие, концерт-спектакъл и 3D мапинг шоу късно снощи бяха открити реставрираният мост на Колю Фичето край град Бяла и новопостроеният към него Експоцентър „Уста Колю Фичето“. Това съобщиха от областната администрация. Областният управител на Русе Драгомир Драганов подари на кмета на Бяла Димитър Славов картина с образа на Уста Колю Фичето...

публикувано на 24.08.24 в 09:38

Протест срещу обновения мост

На протест ще излязат жителите на град Бяла днес в 20:00 часа, а причината е предстоящото откриване на реставрирания мост на Кольо Фичето, съобщи в имейл до вестник "Дневник" организаторът - скулпторът Серьожа Стефанов. Според гражданите след реставрацията автентичният вид и историческата стойност на моста са унищожени, а крайният резултат..

публикувано на 23.08.24 в 14:29

Стоичков в Русе

Кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков e в Русенска област. Голмайсторът на световното първенство в САЩ през 1994 година получи плакет от областния управител Драгомир Драганов. Най-високото регионално отличие е за цялостния принос на Стоичков към развитието на спорта, както и за ролята му като посланик на страната ни по света.  Утре, на 24..

публикувано на 23.08.24 в 08:26