Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камион блокира Ришкия проход

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС

Тежкотоварен автомобил се е завъртял в Ришкия проход, на територията на Бургаска област, и е препречил пътя. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. 

Създадена е организация за пренасочване на водачите, които пътуват към и от Бургас. Обходният маршрут за леките автомобили е през село Кълново. Тежкотоварните автомобили изчакват на място, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

По публикацията работи: Десислава Спирдонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Свилен Арнаудов е първи в конкурса

Д-р Свилен Арнаудов   получи днес най-висока оценка – 5,20, по време на последния етап от конкурса за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен, който предвиждаше събеседване с тримата кандидати. Той е досегашен шеф на КОЦ-а. Втори в надпреварата е д-р Румен Генов - специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, с 5,07...

публикувано на 30.08.24 в 16:33
Шумен, паметник

Поскъпва билетчето за Паметника

Мемориалният комплекс " Създатели на българската държава" в Шумен е с обновени цени и работно време от 2 септември. Това съобщиха от ОП "Туризъм, публични прояви и атракции".  От ноември до март работното време е от 8:30 до 17:00 часа, а от април до октомври - от 8:30 до 19:00 часа.  В комплекса се влиза само след заплащане за вход. Билетът е на..

публикувано на 30.08.24 в 13:32
Снимката е илюстративна, архив.

Пожар изпепели фургон

Сигнал за пожар във фургон в землището на село Студеница е бил приет снощи около 18:20 часа. Това съобщават от шуменската полиция. На място огнеборците заварили силно развит пожар. Пламъците били погасени с помощта на 3 тона вода.  Фургонът е унищожен, причина за възникване на пожара е късо съединение в ел.инсталация.

публикувано на 30.08.24 в 11:31

С канабис зад волана

36-годишен шуменец бил задържан за шофиране след употреба на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Около 11:00 часа вчера на бул. “Славянски“ в Шумен екип на полицейското управление в града спрял за проверка водач на лек автомобил "Мерцедес". Зад волана бил 36-годишният местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на..

публикувано на 30.08.24 в 11:25

Шумен ще чества 6 септември

С военен ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде отбелязан 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Церемонията ще започне в 10:00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“. Слово по повод празника ще произнесе полк. Калоян Илиев, заместник-декан на факултет..

публикувано на 30.08.24 в 10:49

Оглед на магистралата

Временно движението при км 357 на автомагистрала "Хемус" в посока Варна се осъществява поетапно в активната и изпреварващата ленти. Това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е извършване на оглед от Областната дирекция на МВР в Шумен във връзка с катастрофа в района.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 30.08.24 в 09:45

Битките край Преслав оживяват

С военноисторическа възстановка и фолклорен концерт започва VI Национален събор на военноисторическите групи, който традиционно се провежда във Велики Преслав.  Той ще бъде открит от19:00 часа в местността "Борова гора". Военноисторическа възстановка, която представя събития от IX век, ще даде старт на тридневното приключение, в което..

публикувано на 30.08.24 в 08:35