Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не на бизнес плана на ВиК

ВиК - Шумен
Снимка: ВиК - Шумен

Общинският съвет във Велики Преслав реши неговият представител в Общото събрание на Асоциацията по ВиК в Шумен да не подкрепи бизнес плана на водното дружество със завишената цена на водата.

Упълномощеният представител ще гласува „против”, защото предлаганата цена е социално непоносима и защото водното дружество не залага никакви инвестиции за община Велики Преслав през настоящия 5-годишния период.

След като няма пари, няма как да бъдат намалени загубите на питейна вода, са категорични съветниците. Решението е прието единодушно.


По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж задигна бус и удари две коли

58-годишен мъж от Шумен задигнал товарен автомобил, ударил две паркирани коли и избягал. Това съобщават от шуменската полиция. Между 22:30 и 01:15 часа на 17 юли неизвестен влязъл през незаключена врата на товарен автомобил "Пежо Боксер“, оставен на паркинг на ул. “Марица“ в града. Стартирал двигателя с ключ, който бил на таблото, потеглил и ударил..

публикувано на 18.07.24 в 11:43

Заловиха крадец за нула време

Извършител на грабеж бил установен за броени часове и задържан в полицейското управление в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. В обедните часове вчера е получен сигнал, че неизвестен издърпал със сила от 69- годишна шуменка торбичка, в която имало мобилен телефон, портмоне с 80 лева и хранителни продукти. Извършителят избягал в неизвестна..

публикувано на 18.07.24 в 11:15

Сигнал за простреляна котка

Полицията провери сигнал за простреляна котка в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Жена е сигнализира за котка на ул. “Климент Охридски“ със следи от кръв, взела я в дома си и я изкъпала. Отново я изнесла на улицата, оставила я на тротоара, но котката умряла.  При аутопсията на животното е установено, че смъртта е настъпила от..

публикувано на 18.07.24 в 11:07

Нов общински път

Пътят от град Каспичан до село Могила ще бъде ремонтиран. Община Каспичан ще получи финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а споразумението вече е подписано от кмета Златин Ценков.  Общинският път свързва Каспичан със селата Каспичан и Могила. Участъкът, който трябва да бъде ремонтиран..

публикувано на 18.07.24 в 09:24

Кампания на "Медика" в Шумен

Кампанията „С отговорност към горещините“ на лечебните заведения „Медика“ днес ще бъде в Шумен и Търговище.  Кардиолози и съдови хирурзи ще консултират безплатно желаещите как да предпазят сърдечно-съдовата си система от опасните последствия на високите температури. Минувачите ще получат безплатно и бутилка минерална вода. В Шумен мобилният..

публикувано на 18.07.24 в 08:21

Част от Шумен без вода

Без вода днес ще бъде част от Шумен, съобщават от ВиК. Поради присъединяване на нов водопровод по бул. "Ришки проход" ще бъде спряно водоподаването от кръстовището на ул. "Цветан Зангов" с бул. „Ришки проход“ до кръговото на ул. „Владайско въстание“.  Вода няма да има от 09:00 ч. до приключване на строителните дейности. Извършването на..

публикувано на 18.07.24 в 08:11

Воден режим и в Осмар

Частичен воден режим се въвежда от днес във великопреславското село Осмар. Причина са трайното засушаване, увеличената консумация на питейна вода и значителното намаляване на подпочвените води в населеното място. Това съобщи за Радио Шумен кметът Надя Димитрова.  В Осмар вода няма да има по високите части на селото от 22:00 часа вечерта до 05:00 часа..

публикувано на 17.07.24 в 16:00