Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бездомници търсят подслон

Снимка: БГНЕС

Повече от половината места в общинския приют за бездомници в Шумен са заети,съобщи за Радио Шумен Татяна Петрова - ст. експерт „Социална политика и жилищно настаняване“ в общината.

9 души са потърсилите подслон през последните дни, в които температурите се задържаха под нулата.

Общият капацитет на Кризисният център в Шумен, който се намира на улица „Шуменска комуна“, е 16 легла. При нужда, хората могат да се обръщат към домакина на Кризисния център, казаха още от общината.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка катастрофа отне живот

Един човек е загинал, а друг е в тежко състояние след катастрофа, станала тази сутрин по пътя Шумен – Карнобат между Веселиново и разклона за Александрово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен.  По първоначални данни, колата с двамата се е движела зад тежкотоварен автомобил и се е ударила в задната част на камиона.  Тепърва ще се..

публикувано на 06.08.24 в 07:51

Социални екипи по селата

Нова социална услуга ще предлага община Шумен чрез дирекция „Социална политика и здравеопазване“, съобщават от местната администрация.  По предварително утвърден график през първата и третата седмица на август социални работници и здравни специалисти ще посетят 25 села в община Шумен, както и кварталите „Мътница“ и "Макак“.  Мобилните екипи ще..

публикувано на 05.08.24 в 15:42

Обновяват 13 училища

13 училища от Шуменска област ще получат финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Средствата са по Националната програма на Министерството на образованието „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Финансиране..

публикувано на 05.08.24 в 13:37

Д-р Димитър Костов отново директор

Д-р Димитър Костов спечели нов тригодишен мандат за управление на Многопрофилната болница в Шумен. Конкурсът за директор и членове на Съвета на директорите на областната болница бе проведен от Министерство на здравеопазването.  „Най- важното за МБАЛ- Шумен са кадрите, да задържим добри специалисти и да няма текучество, защото областната болница е..

публикувано на 05.08.24 в 12:40

Двама зад волана без книжки

Двама мъже са засечени от полицията в Шуменска област в периода от 2 до 5 август да шофират без свидетелство за управление на МПС. Това съобщават от шуменската полиция. 34-годишен мъж с "Пежо" с чужда регистрация е бил проверен на 2 август около 11:25 часа на пътя между селата Крива река и Църквица. Водачът не е представил свидетелство за управление на..

публикувано на 05.08.24 в 12:12

Пешеходец загина на пътя

Пешеходец е загинал след удар от лек автомобил. Това съобщават от шуменската полиция. Пътният инцидент е станал на 3 август около 21:25 часа в град Каспичан на ул. "Александър Стамболийски".  Лек автомобил "Дачия", управляван от 54-годишен мъж, е ударил 61-годишен мъж, който се е движил вдясно по пътното платно. Пешеходецът е загинал на място...

публикувано на 05.08.24 в 11:50

Отмениха присъда за купуване на гласове

Ефективната присъда от 1 г. затвор и 10 000 лв. глоба, наложена на шуменец за купуване на гласове за парламентарните избори през октомври 2022 г., е отменена, а   делото се връща за ново разглеждане от нов състав на Районния съд в Шумен. Решението е на Окръжния съд в Шумен, след като магистрати са открили процедурно нарушение. Както Радио Шумен..

публикувано на 05.08.24 в 11:32