Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработицата бележи ръст

Снимка: pixabay.com

8,4% е равнището на безработица в Шуменска област през януари, показват данните на Регионалната служба по заетостта. Спрямо декември е отчетен минимален ръст от 0,1 пункта.

В бюрата по труда в областта са регистрирани 6406 души, със 130 повече от предходния месец.

През януари със съдействието на трудовите посредници работа са започнали 726 души. 127 от тях са на възраст до 29 години, а 48 са продължително безработни.

Заявените свободни места в Шуменско са били 426, предимно в преработващата промишленост, държавното управление, търговията и образованието. 

По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът е овладян

Пожарът, който избухна привечер в складовете на бившия Ремзавод в Шумен, е локализиран, съобщават от полицията. По първоначални данни там бяха запалени ветеринарни продукти.  Гасителните действия на място продължават. С огнената стихия се борят 30 огнеборци с шест противопожарни автомобила. Няма пострадали хора при инцидента в една от индустриалните..

публикувано на 16.08.24 в 20:06

Частично бедствено положение заради безводието обяви община Смядово

Частично бедствено положение заради безводието е въведено в четири села от община Смядово със заповед на кмета Иванка Петрова. То е в сила за селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх, където има недостиг на вода за питейно-битови нужди. До понеделник е възможно и в общинския център Смядово също да бъде обявено бедствено положение...

публикувано на 16.08.24 в 17:02

Бедствено положение заради безводието

Частично бедствено положение заради безводието е въведено в четери села от община Смядово със заповед на кмета Иванка Петрова.  То е в сила за селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх, където има недостиг на вода за питейно-битови нужди. До понеделник е възможно и в общинския център Смядово също да бъде обявено бедствено положение. Водата там..

публикувано на 16.08.24 в 15:59

Търсят решение за безводието

Заради продължителното засушаване и въведеният режим на водата в много населени места на област Шумен на 19 август ще се проведе работна среща. Тя е по инициатива на областния управител на Област Шумен Бейнур Ахмед, след като в четвъртък зам.-кметът на община Смядово обяви частично бедствено положение за неопределено време. Също в четвъртък кметът..

публикувано на 16.08.24 в 15:03

Възстановено е движението край Зайчино ореше

С охлузвания и порезни рани са пострадалите при катастрофата край Зайчино ореше, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Възстановено е вече движението в този участък, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Радио Шумен припомня, че произшествието стана тази сутрин по пътя Шумен - Варна близо до село Зайчино ореше между лек автомобил..

публикувано на 16.08.24 в 13:01

Обновяват пешеходни пътеки

Започна поетапното обновяване на маркировката на пешеходните пътеки в Нови пазар, съобщават от общинската администрация. Дни преди началото на новата учебна година приоритетно ще се работи по маркировката около училища, детски градини, ясли, както и около паркингите в града.  Предвидени за реновиране са пешеходните пътеки в района на четири..

публикувано на 16.08.24 в 11:47

Спасен човешки живот

Спасен човешки живот - така започва написаното на пишеща машина от 88-годишен шуменец писмо до началника на Районното управление в Шумен. В него Тончо Стоянов описва как полицейски екип, в който били мъж и жена, му дарили втори живот.  В следобедните часове на 15 ноември миналата година мъжът си работил близо до входа на жилищния си блок на..

публикувано на 16.08.24 в 11:39