Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нова площадка в Добротица

4
Снимка: Калина Грънчарова

Нова детска площадка бе открита днес в ситовското село Добротица. Тя е за деца от 3 до 12 години и на нея са монтирани двойна люлка-махало, детски тунел-влакче, дървени пейки, беседка и енергоспестяващо осветление.

Финансирането от Програмата за развитие на селските райони е за близо 134 000 лв. и предвижда обновяване на още две площадки в община Ситово – в селата Босна и Гарван.БНР подкасти:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренско село на протест след полицейска акция

Жители на с. Богданци, община Главиница, излязоха на мирен протест в следобедните часове в четвъртък.   Недоволството според тях е срещу „неправомерно поведение на органите на МВР” по време на специализирана полицейска акция, проведена на 28 март. Срещу жители на селото бил упражнен целодневен психологически тормоз от страна на полицията, която в..

публикувано на 31.03.23 в 09:02

Спасиха къща и животни

Къща, още две сгради и домашни животни били спасени от пламъците вчера, съобщават от силистренската полиция. Противопожарни екипи с два специализирани автомобила на РСПБЗН-Дулово загасили пожар в частен имот в село Окорш, станал около 07:00 часа вчера сутринта. Според първоначалната информация, запалването е причинено от техническа неизправност в..

публикувано на 30.03.23 в 09:28

Блокада на ферибота

100 селскостопански машини и около 300 души блокираха движението на тежкотоварни камиони в района на фериботния комплекс Силистра – Кълъраш и намиращите се в близост до него пристанища, където се разтоварва зърно от Украйна. Към протестиращите от Силистренска област се присъединиха и техни колеги от Разград, Търговище и Попово...

публикувано на 29.03.23 в 13:44

Полицейска спецакция в Силистра

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Силистренска област. Образувано е до момента едно досъдебно производство и са започнати проверки по 14 заявителски материала за престъпления, свързани с незаконен дърводобив. 50 кубика незаконна дървесина е била иззета и предадена за съхранение на горските стопанства по места...

публикувано на 28.03.23 в 15:57

Ранен при трудова злополука

57-годишен мъж е пострадал при трудова злополука на 24 март в землището на село Старо село. Това съобщават от силистренската полиция. Той получил множество фрактури на ребра и травма на гръбначен прешлен, след като бил притиснат от вилицата на трактор при вкопаване на дървени колове. Настанен е за лечение в болница в Русе. Местопроизшествието е..

публикувано на 27.03.23 в 09:14

Млади биолози на олимпиада

След тригодишно отлагане 48-ата Национална олимпиада по биология и здравно образование ще се проведе в Силистра от 25 до 26 март. След провеждането на областния кръг и арбитриране на резултатите националната комисия ще класира 120 ученици от 7 до 12   клас за участие в националния кръг, които ще се състезават в три възрастови групи.  Утре е..

публикувано на 24.03.23 в 11:10

Мъж разпродава чужди вещи

48-годишен в Алфатар разпродавал чужди вещи, съобщават от силистренската полиция. Живеещ в чужбина мъж поверил имота си в село Алеково на 48-годишния, за да го пази и наглежда. Вместо това, в продължение на няколко месеца 48-годишният разпродал намиращите се в имота хладилник, електрически синтезатор, електрическа китара, таблет, велосипед и килим...

публикувано на 24.03.23 в 10:11