Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обновено читалище в Искра

Снимка: Калина Грънчарова

Обновена е сградата на читалище „Бачо Киро – 1943" в ситовското село Искра. Това е една от дейностите по читалищния проект, финансиран с близо 20 000 лв. от Програмата за развитие на селските райони.

Предстои купуването на народни носии и облекла, разработването на интерпретационна програма и подготовката на аниматори за изпълнението ѝ.

Дейностите трябва да приключат до началото на февруари 2025 г., но от читалището се ангажираха да приключат работа до края на настоящата календарна година.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силистренско село на протест след полицейска акция

Жители на с. Богданци, община Главиница, излязоха на мирен протест в следобедните часове в четвъртък.   Недоволството според тях е срещу „неправомерно поведение на органите на МВР” по време на специализирана полицейска акция, проведена на 28 март. Срещу жители на селото бил упражнен целодневен психологически тормоз от страна на полицията, която в..

публикувано на 31.03.23 в 09:02

Спасиха къща и животни

Къща, още две сгради и домашни животни били спасени от пламъците вчера, съобщават от силистренската полиция. Противопожарни екипи с два специализирани автомобила на РСПБЗН-Дулово загасили пожар в частен имот в село Окорш, станал около 07:00 часа вчера су