Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмича прогноза 27.03-02.04

Снимка: БГНЕС

В понеделник преди обяд ще има повече слънчеви часове, но около и след обяд от северозапад облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд, възможни са и гръмотевици. Ще духа умерен, на места с пориви до силен вятър от юг, по Черноморието от юг и югоизток. Минимални температури между 4° и 9°, а максимални от 17° до 22°, малко по-ниски по северното крайбрежие.

Във вторник и сряда валежите, с прекъсвания, ще продължат. В нощта срещу вторник се очакват по-значителни сумарни количества, а в нощта срещу сряда не е изключено дъждът да се примесва със сняг. Остава ветровито с умерен до силен северозападен вятър. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат като в сряда минималните ще са около и малко под 0°, а максималните между 5° и 10°.

В четвъртък валежите временно ще спрат и ще има повече слънчеви часове. Вятърът ще отслабне и до края на деня ще се преориентира от запад и югозапад. Сутринта остава студено, но дневните температури ще се повишат с 2°-3°.

До края на седмицата ще е предимно облачно с валежи от дъжд, по-значители в неделя. Югозападният вятър в събота ще се усили, а до края на деня в неделя ще се преориентира от северозапад. В петък и събота температурите ще се повишат, но в неделя дневните слабо ще се понижат.

Вълнението на морето в началото на седмицата ще е 3 бала, в понеделник по северното крайбрежие временно 3-4, но в четвъртък ще спадне на 2-3. Температура на морската вода 8°-9°.


По публикацията работи: Радослав Генчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

81-годишен шофьор блъсна пешеходец

60-годишен пешеходец е с опасност за живота, след като е бил блъснат от лек автомобил, докато е пресичал на пешеходна пътека в Русе. За това съобщават от русенската полиция. Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 10:30 часа днес.  Автомобил, управляван от 81-годишен шофьор блъснал мъжа, пресичащ по пешеходна пътека на бул. "Цар Освободител". На..

публикувано на 15.08.24 в 15:48

Започва обновяването на ученическия стадион

Договора за обновяване и модернизиране на ученическия стадион „Цоньо Василев“ в Шумен подписаха кметът на Община Шумен проф. Христо Христов и президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов. Спортното съоръжение се предоставя безвъзмездно за ползване на Българския футболен съюз за срок от 20 години.  По програма за развитие на футбола към УЕФА -..

публикувано на 15.08.24 в 14:57

Полицията залови два мъже с наркотици

Двама мъже с наркотици са заловени в Търговище, съобщават от Областната дирекция на МВР. При полицейска проверка на 23-годишен мъж е открито електронно устройство, съдържащо течност, която при извършения наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабидоид.  При друга полицейска проверка в търговищкия квартал „Запад“ на 31-годишен мъж от село..

публикувано на 15.08.24 в 13:52

Мъж е откаран в болница след катастрофа

Мъж е в болница след пътен инцидент, съобщават от полицията в Търговище. Вчера следобед правоспособен 43-годишен водач от Опака, управлявайки собствения си лек автомобил с немски регистрационни табели в посока от Попово към Опака, е изгубил контрол над управлението на колата. В резултат моторното превоно средство се е блъснало в крайпътно дърво.  При..

публикувано на 15.08.24 в 13:47

Шофьор на камион с тежка присъда за катастрофа

Близо двойно по-тежко наказание е получил шофьор на камион, който при поредно нарушение на правилата е предизвикал тежка катастрофа с фатален край. Това съобщават от Апелативния съд във Варна. Посъдимият е получил седем вместо четири години затвор. 44-годишният мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение по пътищата. П о непредпазливост той е..

публикувано на 15.08.24 в 13:41

Над 1 милион лева за възстановяване на храм "Св. Троица"

Над 1 млн. и 600 хил. отпусна Министерският съвет за цялостно възстановяване на катедралния храм „Св. Троица“ в Русе. Със средствата се предвижда външен ремонт на сградата и на покрива, която е в лошо състояние, възстановяване на интериора, премахване на влагата, почистване на стенописи и други ремонтни дейности.  Катедралният храм „Св. Троица“ е..

публикувано на 15.08.24 в 12:13

Оранжерия за марихуана разкриха в Разград

Импровизирана наркооранжерия за отглеждане на марихуана разкриха кримналисти от Районното управеление на МВР в Разград. Съоръжението е открито след проверка за дрога на 26-годишен водач на околовръстния път на града. Резултатът се оказал положителен за канабис.  Претърсен е и имота на мъжа, където в избеното помещение е открита текстилна палатка с..

публикувано на 15.08.24 в 12:05