Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

МВР на крак в неделя

4
Снимка: ОДМВР Шумен

Екипи на Областната дирекция на МВР в Шумен продължават контролните и превантивни действия на територията на областта преди изборите.

Засиленото полицейско присъствие на уязвимите места ще продължи до края на изборния ден. Извършва се активна превенция на хора, които са склонни да извършват престъпения и нарушения, включително и срещу политическите права на гражданите.

От полицията напомнят, че на телефон 112 гражданите могат да подават сигнали за нарушения, свързани с изборния процес.

По публикацията работи: Радослав Генчев

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ОДМВР-Силистра гарантира сигурност

Близо 230 служители на Областната дирекция на МВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” ще се включат в охраната на 223 избирателни секции в областта в деня на вота за Народно събрание на 2 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните книжа и бюлетини и устройствата за..

публикувано на 31.03.23 в 13:59

Усилена подготовка за вота

Тече подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати от предстоящия парламентарен вот на 2 април.Това съобщават от областната администрация. Съвместно с Районната избирателна комисия /РИК/ двете институции съставиха детайлна..

публикувано на 31.03.23 в 13:46

Договориха действия при бомбени заплахи

Вътрешното министерство и Централната избирателна комисия договориха как ще се действа при бомбени заплахи в изборния ден. Според служебния министър Иван Демерджиев, сигналите за взривни устройства в училище от предходните дни са хибридни атаки, няма реална опасност и хората трябва да бъдат спокойни. В неделя гласоподаватели и членове на комисии ще..

публикувано на 31.03.23 в 12:37

Депутатите през детските очи

31 март е последният ден от предизборната кампания. В неделя сме на избори – ще избираме представители за Народното събрание – за пореден път. Едва ли има човек в страната, който не знае, след като и децата са запознати с това. Децата – нашето бъдеще. На тях ще дадем сега думата. И се надявам поне някой от бъдещите избраници да ги чуе, защото..

публикувано на 31.03.23 в 11:49

Сух режим на изборите

Забранява се продажбата на спиртни напитки в магазините, заведенията за хранене и други обществени места на територията на община Шумен в деня на изборите. Това става със заповед на кмета Любомир Христов. Забраната влиза в сила от 7.00 ч. и важи до 20.00 часа на 2 април, неделя. Със същата заповед се забранява и провеждането на масови прояви, които..

публикувано на 31.03.23 в 09:45

Обещават спокоен изборен ден

МВР ще обяви нов протокол за действие при хибридни атаки. До новите мерки се стигна след безпрецедентните бомбени заплахи към десетки училища в цялата страна дни преди провеждането на извънредните парламентарни избори. В последните 4 дни учебни заведения в много градове в страната бяха затворени заради получени заплашителни имейли за поставени..

публикувано на 31.03.23 в 09:40

Всички секции под охрана

МВР ще охранява непрекъснато изборните помещения, за да не се прекъсва гласуването. Това заяви на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева. Тя увери, че процесът на организация на изборите тече нормално. Относно сигналите за поставени взривни устройства в сградите на училища, ЦИК е в непрекъснат контакт с вътрешния министър Демерджиев, предаде..

публикувано на 30.03.23 в 15:30