Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Волов" с поредна загуба

Снимка: Салим Салих

Футболистите на „Волов“(Шумен) загубиха с класическото 3:0 гостуването на „Септември 98“ (Тервел) в отложен от ХХI-ми кръг от Североизточна Трета лига.

Домакините – втори в класирането, владееха инициативата на футболния терен през цялото време. Бързата и нападателна игра на „Септември 98“ беше материализирана в 26-ата минута. След центриране Пламен Панайотов отклони топката и Ивелин Кузманов почти на празна врата откри резултата.

Последваха нови атаки на домакините към вратата на шуменци, но нов гол до почивката и така не падна и двата отбора се прибраха на почивката с голово предимство на „Септември 98“(Тервел).

В началото на второто полувреме „Септември 98“ отново превзе вратата на Дилян Димов. В 58-ата минута Румен Николов с глава прати топката в мрежата на „Волов“ след центриране на Денис Кадир.

Няколко минути след това напористият Денис Кадир уцели гредата на шуменци от фаул. Още няколко пропуска направиха съотборниците му пред вратата на гостите от Шумен.

В края на мача комбинация между влезлите като резерви Дамян Петров и неостаряващият Стефан Стефанов завърши с нов гол 3:0, който се оказа и последен за двубоя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 5 точки от четвърто място

Антоанета Костадинова и Кирил Киров завършиха на 12-о място в смесената отборна надпревара на олимпийския турнир по спортна стрелба. В квалификациите българите събраха 574 точки, като състезателката от Търговище постигна 288, а партньорът ѝ добави 286. Така тандемът им остана на 5 точки от четвъртото място, което дава право за участие в..

публикувано на 29.07.24 в 14:57

Радослав Росенов със загуба

Боксьорът Радослав Росенов приключи с дебютното си участие на Олимпийски игри. Във втория си сблъсък в Париж в категория до 63,5 кг русенецът загуби от лидера в схемата на турнира Уайът Санфорд от Канада с единодушно съдийско решение.  След края на осминафиналния двубой 21-годишният боксьор заяви, че е дал всичко от себе си. "Това ми беше първа..

публикувано на 29.07.24 в 14:50

Двама спортисти от региона на Игрите днес

Двама спортисти от региона имат състезания на Олимпийските игри в Париж днес. От 10:15 ч. започва квалификацията на 10 метра пистолет микс в спортната стрелба с участието на Антоанета Костадинова и Кирил Киров. Заявени са 17 отбора, само първите 4 от тях ще продължат към битката за медалите утре. От 12:48 ч. се очаква да започне осминафиналният..

публикувано на 29.07.24 в 08:47

Цветан Стоянов спечели Международния турнир по ускорен шахмат

Международният майстор Цветан Стоянов спечели състезанието по рапид в Международния турнир по ускорен шахмат и блиц "Шумен оупън", проведено в зала "Арена Шумен".20-годишният Стоянов завърши с 9 точки, спечелени в 11 кръга. Той постигна седем победи и четири ремита, като завърши турнира без загуба.На второ място се нареди гросмайстор Кирил..

публикувано на 28.07.24 в 14:31

Неуспешен старт за Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет

Антоанета Костадинова не успя да се класира за финала в дисциплината на 10 метра въздушен пистолет на олимпийския турнир в Париж. Състезателката от Търговище зае 16-о място в квалификациите с 573 точки и не намери място сред 8-те най-добри, които продължават напред.  Преди три години на Игрите в Токио Костадинова спечели сребърен медал в тази..

публикувано на 27.07.24 в 16:48

Двама спортисти от Североизтока стартират на Олимпиадата в Париж

Двама състезатели от региона започват днес участието си на Летните олимпийски игри в Париж. Вицешампионката от Токио 2020 в спортната стрелба Антоанета Костадинова ще участва в квалификациите на 10 метра въздушен пистолет. Именно в тази дисциплина спортистката от Търговище завоюва сребърен медал на предходната Олимпиада. Квалификациите са от 13..

публикувано на 27.07.24 в 09:47

Откриха шахматния турнир

“За мен е чест, че имам възможността да открия традиционния Международен турнир по ускорен шах и блиц. Фактът, че за поредна година успяваме да организираме този турнир и за него са се записали 240 участници от 12 страни, показа на какво ниво е той. Целта ни е люлката на шахмата в България да бъде именно град Шумен”. С тези думи кметът на Шумен проф...

публикувано на 26.07.24 в 15:27