Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планово без ток

Ремонти и профилактика ще има днес (26 април) по съоръженията за доставка на електроенергия в Североизточна България. Поради тази причина населени места в региона отново ще остават за кратко или за по-продължително време без ток.

В Шумен захранване от 8,30 ч. до 16 ч. няма да има по улица „Порек“ (източно от улица „Ивайло“).

В Нови пазар ще има само временни смущения – от 8,30 ч. до 17 ч. по улиците „Витоша“, „Въстаник“, „Генерал Гурко“, „Дунав“, „Тодор Каблешков“, „Марица“, „Оборище“, „Паркова“, „Родопи“, „Сливница“, „Стара планина“, „Цар Петър“, „Янаки Вергиев“ и в местностите Москова мера и Близките лозя, а от 9,30 ч. до 16,30 ч. – по улиците „Хан Крум“, „Илия Вълчев – Талимата“, „Цар Симеон“, „Цар Асен“, „Стефан Караджа“, „Аспарух“ и „Ильо войвода“.

В Смядово ток от 9 ч. до 17 ч. няма да има в района на военното поделение, а в останалите части на града са възможни временни смущения.

В областта подаване от 9,30 ч. до 16 ч. няма да има в част от село Сливак.

В Търговищко без ток от 9 ч. до 17 ч. ще са абонати в селата Любичево, Дългач и Певец, а от 9 ч. до 15 ч. – в част от Камбурово. Временни прекъсвания са възможни в районите на селата Руец, Баячево, Овчарово и Кралево.

В Разград спиране на захранването ще има от 8,30 ч. до 16,30 ч. в част от жилищния комплекс „Освобождение“, в училище „Никола Икономов“, по улиците „Етър“, „Места“, „Янтра“, „Вардар“, „Камчия“, „Росица“, „Осъм“, „Дунав“, „Струмица“, „Бистрица“ и по част от улиците „Мачин“, „Добруджа“, „Брегалница“, „Странджа“ и „Княз Борис“. Временни смущения през деня са възможни в районите на север от река Бели Лом.

В областта ток от 9 ч. до 16 ч. няма да има в Беловец и Юпер, а от 9 ч. до 16,30 ч. – в Недоклан. Временни прекъсвания се очакват в част от Кубрат и в селата Ясеновец, Голям извор, Самуил, Черковна, Дянково, Горичево, Черешово, Божурово, Звънарци и Сеслав.

В Силистра захранване от 8,30 ч. до 17 ч. няма да има за отделни абонати по улиците „Генерал Колев“ и „Янко Тодоров“.

В областта без ток ще са абонати във Варненци, Белица и Айдемир. Временни смущения са планирани в Шуменци.

В Русе спирания на подаването ще има от 8,30 ч. до 16,30 ч. в кварталите „Дружба – 2“ и „Мидия Енос“, по част от улиците „Клисура“, „Мальовица“, „24 май“, „Генерал Кутузов“, „Папаз дере“, „Света Петка“, „Даскал Тони“, „Даскал Аверкин“, „Даскал Драгни“, „Света Неделя“, „Даскал Христаки“, „Свети Димитър Басарбовски“, „Богдан войвода“, „Васил Петлешков“,„Майор Атанас Узунов“, „Мостова“, „Хаджи Димитър“, „Алея Възраждане“,„Доростол“, „Сан Стефано“ и „Янтра“. В останалата част от града ще има временни смущения в захранването.

В областта ток от 8 ч. до 16 ч. няма да има в село Екзарх Йосиф, а от 10 ч. до 10,30 ч. – в селата Пиргово и Мечка. Временни прекъсвания се очакват в района на село Тръстеник.

По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
ВиК - Шумен

Нов заем за ВиК-Шумен

Шуменското дружество „Водоснабдяване и канализация“ ще тегли нов заем от 4,7 млн. лв. Това решение бе взето днес на Общото събрание, което се проведе във ВиК холдинга в София.  Срокът за връщане на заема е от 96 месеца с 12 месеца гратисен период при лихва от 5,29 %. Със силата на гласа на държавата, която притежава 51% от активите на..

публикувано на 26.07.24 в 15:33
КОЦ - Шумен

Грандиозни планове за Онкоцентъра

Трима са кандидатите за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Това стана ясно по време на първото заседания на общинската комисия, която трябва да избере новия ръководител на лечебното заведение. Документи за поста са подали доц. д-р Кирил Киров, д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов. Д-р Кирил Киров е доцент по онкология в..

публикувано на 26.07.24 в 14:18

Нова дата за "Чамкория"

Обявена е новата дата за моноспектакъла „Чамкория“ в Шумен, съобщават организаторите. Театралното събитие с участието на Захари Бахаров ще бъде на 29 септември в Летния театър. Закупените билети ще важат без нужда от презаверка.  А зрителите, които искат да върнат билета си, могат да го направят до 6 август.  Моноспектакълът по романа на Милен Русков..

публикувано на 26.07.24 в 13:29

Трето класиране за осми клас

379 са свободните места в осми клас за третото класиране в училищата в Шуменска област. Те са обявени в сайта на Регионалното управление на образованието.  След второто класиране в училищата в региона са се записали 85 от класираните 96 ученици. Така към момента всички записани ученици за обучение в общообразователна среда са 1107, съобщават от..

публикувано на 26.07.24 в 11:33

Пореден дрогиран на пътя

34-годишен мъж от Върбица е задържан за шофиране след употреба на наркотици, съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 14:05 часа вчера на ул. „Септемврийско въстание“ във Върбица. Мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ с шуменска регистрация.  С техническо средство е установено, че шофира след употреба на амфетамин и..

публикувано на 26.07.24 в 10:50

Трима в битка за КОЦ-а

Доц. д-р Кирил Киров,  д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов са кандидати за поста управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Доц. Киров е хирург в МБАЛ - Шумен и Онкоцентъра, д-р Генов е специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, д-р Арнаудов е досегашен управител на лечебното заведение. Конкурсът ще премине през три етапа...

публикувано на 26.07.24 в 10:21

23 литра на квадрат

Между 2 и 23 литра на квадратен метър са падналите валежи през изминалото денонощие в Шуменско, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Шумен.  В Шумен са измерени най-много количества – близо 23 л на кв. м, в Тодор Икономово – 13.5, в Смядово – 13.2, в Нови пазар – 10.3, във Велики Преслав и Върбица – по 9.7, в Риш – 9.4.  Най-малко..

публикувано на 26.07.24 в 09:51