Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На гости в пожарната

7
Снимка: ОДМВР Шумен

Третокласници от Второ ОУ „Д-р Петър Берон“ в Шумен гостуваха на шуменската пожарна. Учениците се запознаха отблизо с професията на пожарникаря.

Огнеборците демонстрираха специално защитно облекло, запознаха ги с оборудването в противопожарните автомобили.

Третокласниците получиха съвети за безопасност, както и указния как трябва да действат при пожари и бедствия.

Децата се качиха в противопожарен спасителен автомобил с подемна платформа с автоматична въртяща се 32- метрова стълба с кош.

Голям интерес предизвика гасенето на „пожар” с големите маркучи, в което участваха малчугани и пожарникари.


По публикацията работи: Айше Лятиф

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето през новата седмица

През повечето дни от следващата седмица въздушната маса ще остане неустойчива. От понеделник до четвъртък ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно в понеделник и вторник следобед и в четвъртък следобед и вечерта ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, не са изключени и градушки. Вятърът ще сменя посоката си, ще е слаб,..

публикувано на 21.07.24 в 17:00

Намериха издирвания мъж

Шуменската полиция издирва по молба на близките му Димитър Цанев Митев. 76-годишният мъж е в неизвестност от тази сутрин, когато е напуснал кризисния център на улица „Шуменска комуна“ в града и се отправил в посока булевард „Велики Преслав“. Висок е около 175 см, с бяла коса. По всяка вероятност е обут с анцуг и  жълто-сини маратонки. Мъжът не се..

обновено на 21.07.24 в 13:08

Първо класиране за магистри

Обявено е първото класиране в образователно-квалификационната степен „магистър“ в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище. Записването на всички приети студенти е от утре (22 юли) до 12 ч. на 27 юли (събота). Ако този срок бъде изпуснат, придобитите права се губят, уточняват от висшето училище. Новоприетите студенти трябва да..

публикувано на 21.07.24 в 10:12

Остава все така горещо

21 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 985 хектопаскала, влажността на въздуха е 87%. В Търговище е 20 градуса, в Разград и Русе – 22, в Силистра – 25. До обед ще е предимно слънчево, по-късно ще се развива купеста и куп-дъждовна облачност, на места с краткотрайни превалявания и гръмотевична..

публикувано на 21.07.24 в 07:52

Разясниха европрограма

Начините за кандидатстване по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ бяха разяснени на работна среща на кметския екип с архитекти в Шумен. Процедурата насърчава инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите...

публикувано на 19.07.24 в 13:04
Пожар край Харманли

Тежка битка с огъня

На всеки 20 минути се получава сигнал за нов пожар в страната. Фронтовете са големи, температурите продължават да бъдат екстремно високи и вятърът на места е много силен. В тази тежка ситуация най-важното е пламъците да бъдат овладени и да бъде опазен животът на жителите и на служителите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Това заяви..

публикувано на 19.07.24 в 12:13

Удари в лицето

45-годишен мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен вчера около 01:00 часа в районното в Шумен. Съобщено било, че 45-годишен мъж е нанесъл удари по лицето на 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.07.24 в 11:44