Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигуряват грижа за малки деца

Снимка: БГНЕС

С три месеца се удължава предоставянето на здравни и социални услуги за деца с увреждания и техните семейства по проект „С грижа за теб“ в Търговище, съобщиха от общинската администрация. Това стана възможно, след като общината подписа допълнително споразумение с Управляващия орган по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, по която се изпълнява проектът.

Грижата е за деца до 7-годишна възраст и техните родители. Над 1000 са потребителите на услугите от началото на предоставянето им през 2016 г. до момента.  За удължаването на проекта до края на септември са осигурени допълнително близо 88 000 лв.

Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1,78 млн. лв.


По публикацията работи: Миглена Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-малко деца в градините

Намалява броят на децата в детските градини в търговищка област, съобщават от статистиката. През отминалата учебна година са функционирали 21 градини. В тях децата са били с 20 по-малко в сравнение с предходната учебна година.  Педагогическият персонал, зает в забавачниците в областта е 299 души, като най-много от тях са в предпенсионна възраст...

публикувано на 20.08.24 в 12:54
Община Търговище

Нова услуга в общината

Автоматично телефонно известяване за изготвени документи въвежда община Търговище, съобщават от общинската администрация. Услугата ще е достъпна за всички, които са посочили актуален мобилен телефон.  Обажданията от страна на администрацията ще бъдат от телефонен номер: 0601 68 715. Те ще се осъществяват от роботизирана система, която два пъти..

публикувано на 20.08.24 в 10:42

И в Търговище ще бъде спряна водата

И в Търговище ще бъде спряна водата утре, 20 август, заради изграждането на присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за гр.Шумен, с местоположение РШ „Търговище“ и РШ „Велики Преслав“, информират от ВиК-Търговище.  Водоподаването ще бъде преустановено още и в кварталите  "Малчо Малчев" и "Въбел", Индустриална зона и..

публикувано на 19.08.24 в 14:15
Снимката е илюстративна, архив

Моторист пострада на пътя

Мoтоциклетист е пострадал при пътен инцидент в община Омуртаг, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Търговище.  В неделя на път I-4 София-Варна, км 211+194, правоспособен 59-годишен водач от с. Приселци, обл. Варна, управлявайки собствения си мотоциклет „Кавазаки“ с варненска регистрация в посока Варна- София, при неправилно навлизане в кръстовище и..

публикувано на 19.08.24 в 12:57

Тежко ранени при катастрофа

Двама души са пострадали след пътен инцидент в община Омуртаг, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Търговище.  В събота около 00,05 ч на първокласния път I-4 София-Варна, преди разклона за с. Беломорци, правоспособен 20-годишен водач от с. Камбурово, община Омуртаг, управлявайки лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация в посока..

публикувано на 19.08.24 в 12:35

Тежък воден режим от десетилетия

Подобряване на водоснабдяването в Омуртаг в най-кратки срокове е възможно, ако се актуализират и реновират елементи от водоснабдителната система „Ястребино“. Това каза за Радио Шумен координаторът на гражданското обединение „Вода за Омуртаг“ Магдалена Славова. Градът е на тежък воден режим от десетилетия. В края на миналата година той започна..

публикувано на 16.08.24 в 17:06

Ръст в цените на земята

Със 7,5% е увеличена за една година средната цена на нивите в Търговищка област. Това показват данните на Териториалното статистическо бюро.  Към края на миналата година един декар ниви в региона е струвал средно 1 277 лева. По този показател област Търговище е на 12-о място в страната.  Най-висока e цената на сделките с ниви в община Попово – 1 670 лв...

публикувано на 12.08.24 в 13:52