Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Отрязаха бизнес плана на ВиК

Снимка: Pixabay

На сесията днес общинските съветници отново отхвърлиха бизнес плана на ВиК - Шумен. От дискусиите стана ясно, че все още не е сключено споразумение между Енерго-Про, ВиК, Водния холдинг и фирмата доставчик на ток "Кумер" ООД.

Заради натрупани задължения на водното дружество, доставчикът поиска спиране на тока в помпени станции на ВиК - Шумен. В два поредни дни райони в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и села в общините Хитрино, Каолиново и Венец останаха без вода. Междувременно трябваше да започнат преговори за ново споразумение между ангажираните страни, което да разреши проблема в дългосрочен план.

5,25 лв. с ДДС за кубик вода през 2023 г. е цената, записана в бизнес плана за 2022-2026 г. В момента в Шуменско плащат 3,40 лв. за кубически метър, което означава ръст в размер на 54,4%.ВИЖТЕ ОЩЕ

Къпането забранено

Със заповед на кмета на община Шумен Любомир Христов се забранява къпането, гребането, плуването и влизането с плавателни съдове в необезопасените водни обекти (язовири), които са общинска собственост. Целта е да се предотвратят произшествия във водоемите през летния период. Кметовете, кметските наместници и главните секретари в населените места, на..

публикувано на 08.06.23 в 15:15
Град Шумен

Шумен отново е десетият град

Шумен със своите 67 300 души е десети по население в страната след Добрич (71 947 души) и преди Перник (66 991 души). Това съобщиха от отдел „Статистически изследвания“- Шумен. Броят на населението към 31 декември 2022 г. се изчислява на базата на данните от предходната година и данните за естественото и механичното движение на..

публикувано на 08.06.23 в 13:29

Нова кола за социалната кухня

Нов автомобил "Рено" получи общинското БКС във Върбица, съобщи кметът Мердин Байрям. Колата ще бъде използвана за нуждите на общинската социална кухня, която приготвя топъл обяд за близо 1400 социално слаби, болни, възрастни и хора в неравностойно положение. Автомобилът е по специален проект, за което бе подписан договор с Фонд „Социална закрила”..

публикувано на 08.06.23 в 12:39

Намериха тялото на издирван мъж

Преустановява се издирването на Димитър Светлинов Петков, съобщават от шуменската полиция. Тялото му е било намерено във воден канал на фабрика край Варна, близо до Аспаруховия мост. При първоначалния оглед данни за насилствена смърт не са установени. Областната дирекция на МВР-Шумен издирваше 38- годишния мъж от Каолиново по молба на..

публикувано на 08.06.23 в 11:10

Временно затворена улица

На 9 юни (петък) от 9.00 до 16.00 часа временно се затваря за движение на автомобили бул. „Славянски“ в Шумен в участъка от кръстовището с ул. „Панайот Волов“ до кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“. Промените се налагат поради извършване на ремонтни дейности по новата сграда на районния съд и районната прокуратура, която се намира в..

публикувано на 08.06.23 в 09:48

Отново дрогиран зад волана

24-годишен от Нови пазар бил установен да шофира след употреба на наркотици. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Малко след 12:00 часа вчера екип на полицейското управление в града спрял за проверка на ул. “Петър Берон“ водач на автомобил „Форд“ със софийска регистрация. Зад волана бил местен 24-годишен жител. Пробата за наркотици била..

публикувано на 08.06.23 в 09:31

Чакаме да бликне водната каскада

Всички фонтани, които традиционно работят в Шумен, са пуснати в експлоатация. Това съобщи директорът на общинското предприятие "Паркове и обредна дейност". Златин Кайряков. Пробойни по отвеждащия водопровод на каскадата към паметник „Създатели на българската държава“ са причината тя все още да не е пусната в действие. От общинското предприятие обещават,..

публикувано на 08.06.23 в 09:19