Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Късо съединение подпали къща

Снимка: архив

Пожар в къща в село Смилец загасили огнеборци от пожарната в Силистра, помощ оказали от земеделската кооперация в селото. Това съобщават от силистренската полиция.

Произшествието е станало вчера около 12:50 часа. Късо съединение в аспиратор причинило запалването. Унищожени са кухненско обзавеждане, битова техника, врати, прозорци и 20 кв. метра таван. Спасена е къщата.


По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха куче в асансьор

Куче, заклещено в асансьор, са спасили огнеборците снощи около 21:50 часа в Силистра. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. При влизане в асансьора животното пропаднало и се заклещило в процепа между кабината и бетонната плоча. Ветеринар упоил кучето, а противопожарният екип го извадил успешно.

публикувано на 08.06.23 в 09:25

Психоболен се барикадира

36-годишен мъж, барикадирал се в дома си в квартал "Деленките" на Айдемир, бил изведен от полицаи и огнеборци. Това съобщават от Областната дирекция на МВР – Силистра. На 5 юни адресът бил посетен от органите на реда за проверка по сигнал за домашно насилие. Мъжът започнал да буйства и се заключил в апартамента си, като отказал да отвори вратата...

публикувано на 07.06.23 в 08:12

Национални герои на спирките

Още шест автобусни спирки в Силистра са с нов облик. Васил Левски, Алеко Константинов, Екатерина Каравелова, Ангел Кънчев, Атанас Буров и Райна Княгиня са личностите на новите спирки. На съоръженията са изрисувани портретите и са изписани велики мисли на героите. Спирките са обновени със средства от Местна комисия за борба с противообществените..

публикувано на 06.06.23 в 13:35
Снимката е илюстративна

Потрошиха шкода при удар

За пътнотранспортно произшествие без пострадали, но със значителни имуществени вреди съобщават от силистренската полиция. То е станало на 5 юни около 17:45 часа на кръстовище в района на село Вокил. Според първоначалните данни, 79-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ при ляв завой е отнел предимството на водача на „Шкода“, пътуващ в обратна..

публикувано на 06.06.23 в 09:32

Летни клубове за деца

От днес започва записването за летните клубове по интереси за деца и младежи от 8 до 18 години на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Силистра. Участието е безплатно. Записването ще продължи до 16 юни. Миналата година, по информация на община Силистра, са били подадени близо 300 заявления...

публикувано на 06.06.23 в 09:03

Открито за съдебната власт

Ден на отворените врати на тема “Открито за съдебната власт", организира Окръжният съд в Силистра от 11 часа днес, съобщи БТА. Всички посетители ще имат свободен достъп до деловодствата на съда, включително наказателните и гражданските дела, както и до съдебните зали. Поканени са всички, които желаят да получат информация от първа ръка за работата..

публикувано на 06.06.23 в 08:49
Община Главиница

11 милиона за строителство

11 400 000 лева е инвестиционната програма на община Главиница за 2023 година. Разчетът за капиталовите разходи беше приет от Общинския съвет, съобщи кметът Неждет Джевдет. По думите му, средствата тази година са с около 8 пъти повече в сравнение с капиталовите програми, приети през 2015, 2016 и 2017 година. За асфалтиране на улици и пътища..

публикувано на 05.06.23 в 14:02