Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Памет за полк. Каварналиев

2
Паметник на генерал Константин Каварналиев
Снимка: Радио Шумен

110-годишнината от гибелта на големия български военачалник и герой от Балканските войни полковник Константин Каварналиев ще бъде почетена с кръгла маса на тема „Военният талант и героизъм на полк. Константин Каварналиев – източник на национална гордост и патриотизъм“, която ще се проведе на 23 юни, петък, от 9.00 часа във Военния клуб в Шумен.

От 11.30 часа пред паметника на полк. Константин Каварналиев ще се състои военен ритуал с поднасяне на венци и цветя. Слово ще произнесе Николай Калев, сержант от запаса и председател на Съюза на ветераните от войните на България – клон Шумен.
Представителни роти от Шуменския гарнизон и Градският духов оркестър „Михаил Биков“ също ще се включат в церемонията, с която ще бъде почетена 110-тата годишнина от гибелта на полковник Каварналиев, герой от войните за национално обединение.

По публикацията работи: Велмира Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново насилие над жена

Домашен насилник е арестуван в Смядово. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 21:30 часа снощи в дежурната част на РУ- Велики Преслав от 49-годишна жена. Към адреса в Смядово е насочен екип. На място жената разказала, че след скандал мъжът, с когото живее на семейни начала, хвърлил по нея мобилния си телефон и й причинил..

публикувано на 12.09.24 в 09:56
ПГИ - Шумен

Местят ученици на две места

Част от учениците на гимназията по икономика в Шумен ще учат в гимназията по селско стопанство. Това стана ясно на 11 септември. Заради продължаващия ремонт на сградата на Професионалната гимназия по икономика, учебните занятия през новата учебна година ще се провеждат в гимназията по облекло, хранене и химични технологии в Шумен. Последната..

публикувано на 12.09.24 в 09:47

Екокът в гимназията

Професионалната гимназия по селско стопанство в Нови пазар ще посрещне новата учебна година с новосъздаден екокът. Той е изграден в рамките на кампанията "Чиста околна среда – 2024 г.". Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Кампанията се провежда вече 20 години при широка..

публикувано на 12.09.24 в 09:34
Народно читалище

Рок пред читалището

Концерт на изявени шуменски рок групи организира НЧ „Добри Войников-1856“ на 14 септември от 19.00 часа. Събитието се провежда по традиция в края на лятото на импровизираната сцена в градинката пред старата сграда на читалището. Chaplin’s Dream, Out of tune и Zavera ще озвучат нощната тишина на съботната вечер с обещанието за „Гръм в лятна..

публикувано на 12.09.24 в 09:06

Ремонти до последно

До събота, 14 септември, скелето, което обгражда сградата на Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, трябва да бъде демонтирано. Това съобщи за Радио Шумен директорът на учебното заведение Албена Неделчева.  По думите ѝ фирмата, която изпълнява дейностите по саниране, е обещала да спази срока и на първия учебен ден на 16 септември сградата..

публикувано на 12.09.24 в 08:12

Взеха проби от марашката вода

Лабораторни проби от минералния извор в шуменското село Мараш бяха взети днес, съобщиха от местната администрация.  Водата вече е с температура 62 градуса и характерния ръждиво-кафяв цвят. Дебитът е 12 литра в секунда. Сондажът от минералния източник е с обща дълбочина 2800 метра.  Анализът, който ще бъде извършен в специализираната лаборатория,..

публикувано на 11.09.24 в 14:49

Училищна Телерик академия

Безплатно обучение по програмиране и дигитални науки с Училищна Телерик академия ще се провежда и тази година за учениците от Шумен и близките населени места.  Школата в Шумен е за деца от 3 и 4 клас и е по програма „Дигитални науки“. Дори и ученици без предварителни познания и опит в областта на технологиите могат да се запишат в обучението...

публикувано на 11.09.24 в 13:11