Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13.5 милиона за отпадъци

Снимка: Полина Начева

Компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще бъдат изградени в Разград, съобщават от общинската администрация.

Общата стойност на проекта е над 13 500 000 лв, като половината от тях ще са европейско финансиране, близо 5 млн. следва да осигурят общините от Регионалното сдружение за управление на отпадъците Разград, а останалите над 1 млн. лв. ще са национално финансиране.

Основната цел на проекта е намаляване на количеството депонирани отпадъци, чрез изграждане на инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените битови отпадъци и предварително третиране на смесените битови отпадъци.

По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Билети с кауза

Този сезон ПФК "Лудогорец" ще отделя средства от всеки продаден билет в подкрепа на сдружение “Аз вярвам и помагам“. Това съобщават от спортния клуб на страницата си във Фейсбук. Чрез събиране на капачки, стотинки, дарителски кампании и продукти с кауза сдружението вече е дарило първия в България мобилен пункт за кръводаряване, първата за СБАГАЛ..

публикувано на 09.07.24 в 16:05

Мазилка по главата

70-годишен мъж пострада от парче мазилка, паднало върху главата му. Това съобщават от разградската полиция. Инцидентът станал около 17.20 часа на 8 юли, докато се прибирал към дома си по улица „Ал. Стамболийски“ в Разград. От тераса на къща, покрай която минавал, се отлепва голямо парче мазилка и го удря по главата.  Пострадалият е откаран в..

публикувано на 09.07.24 в 11:58
Дом за стари хора

Ремонтират Старческия дом

Одобрен е проект на община Разград за ремонт на Дома за стари хора, информират от администрацията. Финансирането е за малко над 4 милиона лева.  Дейностите включват основно обновяване и преустройство на общинската сграда, предоставена за нуждите на Дома.  Предвижда се постройката да се свърже функционално с помещенията на 3-ия и 4-ия етаж в съседна..

публикувано на 09.07.24 в 09:05

Блъснаха възрастна пешеходка

89-годишна пешеходка пострада, след като бе ударена от лек автомобил на улица „Васил Априлов“ в Разград. Това съобщават от мествана полиция. Около 7:40 часа на 7 юли 34-годишен водач на „Мерцедес GL“ нарушава правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъска възрастната жена.  Пострадалата е транспортирана до МБАЛ-Разград, където е..

публикувано на 08.07.24 в 09:40

Нови 10 работни места

10 души започват работа по програма за заетост в държавни обекти в Разградско. Областната администрация сключи договори с Агенцията по заетостта чрез Бюрото по труда в Разград.  Новоназначените ще работят на 8-часов работен ден, като длъжностите са „портиер“ и „общ работник“. Работните им места са в държавни обекти в Разград, Кубрат и село Ясеновец...

публикувано на 08.07.24 в 09:19

Пчелари в действие

Православната ни църква почита на 8 юли Св. Прокопий - закрилник на пчеларите. Денят е особено тачен от стопаните, които вярват, че пчелния мед в този ден има магични свойства – лекува всякакви болести.  Потомственият пчелар от Кубрат Димитър Петров споделя,че въпреки липсата на държавна политика за този бранш, за хората, посветени на пчеларството,..

публикувано на 08.07.24 в 08:48
Снимката е илюстративна

Копаят в Доброшката махала

Работата по първия етап от проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“ продължава и през тази седмица. Това съобщават от общината.  Само в един нов участък в Доброшката махала ще се извършват изкопни работи от днес до 14 юли – ул. „Александър Стамболийски“ – от ресторант „Шалеви“ до..

публикувано на 08.07.24 в 08:31