Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дават помощ за инвитро

Снимка: iskambebe.bg

Започва вторият прием на документи по програмата на Община Русе „Асистирана репродукция”. Приемът ще се извърши от 1 юли до 31 август, като определената комисия по Програмата ще разгледа подадените заявления и ще излезе с решение в 10-дневен срок след определената крайна дата.

Могат да кандидатстват двойки с репродуктивни проблеми, чийто постоянен или настоящ адрес е в община Русе поне от 3 години. Освен медицинската документация, двойките следва да представят заявление и декларации (по образец), които се получават в Информационен център на Община Русе.

По публикацията работи: Росица Арабаджиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Училище за родители

„Училище за родители“ организира община Русе в партньорство с университетските болници „Канев“ и „Медика“.  Програмата предвижда безплатни лекции за родители със специалисти от различни области. Темите, които ще бъдат засегнати, са за майчинството и отглеждането на дете по съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна..

публикувано на 18.07.24 в 10:38

Почит към Левски

С възпоменателна церемония в Русе беше отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски. По традиция инициативата бе организирана от община Русе и Областната администрация. На събитието присъстваха редица представители на държавната и местната власт.  Церемонията започна с изпълнение на военни маршове от Общинския духов оркестър с..

публикувано на 18.07.24 в 10:11

Мерят кръвно на пазара в Русе

През цялата минала седмица дневните температури в Русе почти "докосваха" 40-те градуса, а прогнозата за следващите дни е тази граница да бъде прескочена за още седмица време. Как хората понасят жегата и какви са съветите на кардиолозите? Известно е, че в Русе лятото е много горещо, а зимата с брулещ северен вятър, пристигащ безпрепятствено..

публикувано на 18.07.24 в 08:39
Община Русе

Нови общински такси

Заседание на Общинския съвет в Русе ще се проведе днес от 9:00 часа в зала „Свети Георги“ в сградата на общината.  В дневния ред са включени 34 точки, сред които корекция на бюджета за 2024 г. и промени в наредбите за общинските такси и за търговската дейност в общината.  Съветниците ще гласуват и приемането на общински програми за закрила на децата..

публикувано на 18.07.24 в 08:29

Ново здравно заведение в Русе

С водосвет днес беше открита новата четириетажна сграда на Диагностично-консултативен център-2 в Русе, част от лечебни заведения „Медика“.  Там са разположени 60 кабинета на общопрактикуващи лекари и специалисти. Работят и три лаборатории – клинични и микробиологична. Има разкрита аптека, като през следващите седмици предстои отварянето на още..

публикувано на 17.07.24 в 13:57

Върви ремонтът на Дунав мост

Премахнат е асфалтът и са демонтирани ограничителните огради в първия участък от основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10 юли.  Строителните работи стартираха в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не..

публикувано на 17.07.24 в 13:41

В арест за разпространение на дрога

Шестима души са задържани по време на специализирана операция срещу разпространението на наркотици, проведена в Русе през последните дни. Това съобщават от МВР. Двама са арестувани в момент на доставка на дрога. Те пренасяли пратката от голям град до Русе с мотоциклети.  Първоначално поръчаното количество трябвало да бъде подхвърлено в сухи..

публикувано на 17.07.24 в 09:52