Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Шойгу се появи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се появи за първи път, откакто в събота беше постигнато споразумение за прекратяване на това, което властите в Москва нарекоха "въоръжен бунт" на частната наемническа военна група "Вагнер". Това съобщава БНР, като се позовава на Ройтерс. Във видеозапис, публикуван тази сутрин от руското министерство на отбраната, Шойгу беше показан да лети в самолет със свой колега и да изслушва доклади на команден пункт, управляван от руската военна групировка "Запад". 

По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово спиране на тока

Ето къде ще има спирания на тока заради профилактика и ремонтни дейности: Област Разград От 09:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на селата Острово, Липник, Киченица, Просторно, Топчии , Дянково и Побит камък. По същото време ток няма да има и в местността „Стражецки лозя“ в Разград. За времето от..

публикувано на 02.10.24 в 07:04

Слънчево и по-топло време

Днес времето ще е предимно слънчево. Северозападният вятър и по крайбрежието ще продължи да отслабва и следобед навсякъде ще е слаб до умерен, като постепенно ще се обръща от изток и югоизток.  Максималните температури ще са между 18° и 23°, за Шумен около 21 - 22°. 

публикувано на 02.10.24 в 05:47

Отлагат тестовете на BG-Alert

Планираното тестване на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и на системата BG-Alert се отлага, съобщават от МВР. Причината е съобразяване със ситуацията в Близкия изток и избягване на допълнително напрежение сред гражданите, уточняват от ведомството. Обичайно тези тестове се правят два пъти в годината. Целта е да се..

публикувано на 01.10.24 в 09:37

Изплащат пенсии от 7 октомври

Изплащането на пенсиите през октомври чрез пощенските станции ще започне на 7 октомври (понеделник) и ще завърши на 21 октомври (понеделник). Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 октомври.  На 3 октомври ще бъдат изплатени обезщетенията за бременност и..

публикувано на 01.10.24 в 09:21

Безопасно небе за птиците

Птицезащитни устройства монтират служители на електроразпределителното дружество на съоръжения по мрежата в региона. Монтажите са по проект „Безопасно небе за птиците в Североизточна България“.  До момента специалистите са поставили птицезащитни устройства на 247 стълба, като най-много – 152, са в областите Шумен и Търговище, откъдето започна..

публикувано на 01.10.24 в 09:06

Тестват системи за тревога

Тест на Националната система за ранно предупреждение и системата BG-Alert ще се проведе днес в цялата страна. От 11:00 часа ще се излъчат акустични сигнали - предварително записани гласови съобщения, излъчвани неколкократно, които съдържат информация за вида опасност и последващи съобщения за конкретната ситуация.  Тестът приключва с национален..

публикувано на 01.10.24 в 07:30

Облаци и слънце

Преди обед времето ще е предимно облачно, а в Добруджа все още ще превалява дъжд. След пладне валежите ще спрат и облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще се повишат слабо спрямо вчерашните и ще са в интервала между 15 и 20 градуса, за района на Шумен около 16 градуса.  Прогнозата е на..

публикувано на 01.10.24 в 05:52