Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Печатница изгоря в Шумен

7
Снимка: Георги Пламенов

В база на печатница "Полипринт" на ул "Цветан Зангов" № 16 в Шумен са гасили пожар тази нощ екипи на пожарната.

Пострадали няма, установи проверка на Радио Шумен на мястото.


По първоначална информация, пламъците в индустриалната зона са лумнали около 3:00 часа. На произшествието все още има 3 пожарни екипа. При гасенето на пламъците е използвана и пяна.


Опожарено е помещението в двора на печатницата  и автобус в съседство. Щетите от огъня са само материални.




По публикацията работи: Христина Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощи за ученици

До 15 октомври в дирекциите „Социално подпомагане“ в страната се приемат заявления за отпускане на еднократна помощ от 300 лв. за ученици, записани в първи и осми клас, и за ученици, които продължават обучението си във втори, трети и четвърти клас. Сумата се изплаща на два пъти – 50 на сто от размера се предоставя след влизане в сила на заповедта за..

публикувано на 04.07.24 в 08:49

Фармацевти на протест

Фармацевти от Шуменска област ще се включат днес в символичния протест на колегите си от цялата страна. В региона ще има аптеки, които няма да обслужват клиентите между 9:00 и 9:30 часа.  Съсловието не е съгласно с готвените промени в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. Сега Здравната каса плаща на..

публикувано на 04.07.24 в 08:19

Планово без ток

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен . Четвъртък, 04.07.2024 г.: Разград На  04.07.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в с. Медовене и част от с. Брестовене. На..

публикувано на 04.07.24 в 07:43

Времето в четвъртък

Днес облачността над Североизточна България ще бъде променлива, валежи не се очакват.  Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, в следобедните часове чувствително ще отслабне.  Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, за Шумен около 27°.  Прогнозата за времето е на Венета Тодорова от Националния институт по метеорология и..

публикувано на 04.07.24 в 07:02

Нови областни управители на Разград и Шумен

С решение на правителството са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността. Севджан Съдкъев е назначен за областен управител на област Разград. Притежава богат административен опит. Придобива..

публикувано на 03.07.24 в 19:40

Първият мандат се провали

Парламентът отхвърли номинацията за Росен Желязков за премиер и с това дневният ред на заседанието беше изчерпан и заседанието е закрито. "За" кандидатурата са гласували 98 народни представители, "против" - 138, "въздържали се" - 2 депутати. "За" са гласували 68 депутата от ГЕРБ-СДС. ДПС - "за" - 30, 14 - "против", един "въздържал се". От..

публикувано на 03.07.24 в 16:26

Остава енергийната помощ за хората с ниски пенсии

Пенсионерите с ниски доходи ще запазят правото си на помощ за отопление за предстоящия зимен сезон въпреки ръста на пенсиите от 1 юли. Това става възможно, след като служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов подписа заповед за актуализиране на корекционния коефициент. С него се намаляват доходите от пенсии при определяне..

публикувано на 03.07.24 в 15:39