Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режат опасни дървета

Снимка: Община Разград

Премахване на изсъхнали дървета от улиците на Разград извършат тази седмица. Санитарната сеч се налага след подадени сигнали на граждани и проверки на експерти от отдел „Опазване на околната среда“ към Общината.

Сред дърветата, които ще бъдат отрязани, е и близо 40-годишна череша на ул. „Бабуна“ на кръстовището с ул. „Костур“.

След подписка от граждани, живеещи в блок 4 в жк „Орел“, в района ще бъдат премахнати 2 липи и 1 бреза, които не са изсъхнали, но създават пречки на живеещите там.

Дървеният материал от премахнатите дървета ще бъде обработен и използван за ремонти на пейки и съоръжения на детските площадки съобщават от Община Разград.


По публикацията работи: Полина Караджова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Набиха работник в автосервиз

47-годишен мъж пострада след нанесен му побой от двама непознати. Това съобщават от разградската полиция. Около 21:50 часа на 7 август двамата влизат в автосервиз и се нахвърлят върху работещия там. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ-Разград, където е установено, че е със счупени нос и дясна ръка. Настанен е за лечение в Хирургично отделение.  По..

публикувано на 08.08.24 в 11:16

Тежко ранен при злополука

С временна опасност за живота в разградската болница е настанен 70-годишен мъж от Разград. Той е пострадал при злополука, която е станала около 11.30 часа на 7 август, съобщават от полицията в Разград.  След скъсване на метално въже на механизъм за товаро-разтоварна дейност в бивш цех за мебели на ул. „Габрово“ в Разград мъжът е бил затиснат под..

публикувано на 08.08.24 в 11:10

Кърпят улични дупки

Започна запълването на дупки по улици в Разград, съобщиха от общинската администрация. Първата улица, на която с гореща асфалтова смес бяха запълнени неравностите и след това извършено валиране, е „Юмрукчал“.  Останалите участъци, на които предстоят кърпежи, са определени след сигнали на граждани и извършен оглед, при който е установено лошо..

публикувано на 08.08.24 в 09:21
Община Цар Калоян

Лятна академия за деца

С рисунка на асфалт започва първото издание на Лятната академия за деца и ученици в община Цар Калоян. До момента са записани близо 40 малчугани, като на място ще могат да се включат и други желаещи, каза за Радио Шумен заместник-кметът Шукри Джамферов.  Началото на събитието е от 9:30 ч. пред сградата на Народното читалище „Съзнай себе си“ в..

публикувано на 08.08.24 в 09:13

Полицаи разгониха бездомници

Премахнати са сборища на криминалния контингент, бездомници и злоупотребяващи с алкохол на територията на Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР. По разпореждане на директора старши комисар Диян Симеонов и със съдействието на кмета на община Разград рано тази сутрин сапремахнати нерегламентирани „биваци“ на Водна централа, в района на Юта..

публикувано на 07.08.24 в 16:42

Крути мерки срещу пожари

Пожарната опасност в Разградска област засега се запазва ниска, като тя се изчислява на база последните десет години. Това стана ясно на работната среща при областния управител Владимир Димитров. Заседанието е част от информационно-образователна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите.  Според инспектор..

публикувано на 07.08.24 в 15:03

Сърца и в селата

Започна доставката и монтирането на 17 метални съоръжения във формата на сърца в Разград. В тях ще се събират пластмасови капачки за благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“.   До днес в община Разград имаше общо 8 сърца за капачки – до РБ “Проф. Боян Пенев“, на пазарчето в жк „Орел“ и в жк „Абритус“, както и в селата Пороище, Дряновец,..

публикувано на 07.08.24 в 13:18