Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се обилни валежи

16 градуса е температурата в Шумен в 6 ч. тази сутрин, атмосферното налягане е 986 хектопаскала, влажността на въздуха е 85%. В Търговище термометрите също показват 16 градуса, 18 градуса е в Разград, 20 – в Силистра, 21 градуса – в Русе.

Със слънчево време започва 28-ият ден на юни, но още около обед ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Това е причината за десет области на страната, сред които Шумен, Търговище, Разград и Силистра, да е обявен жълт код за опасно време.

Слабият югозападен вятър ще се усили до умерен и постепенно ще се преориентира от северозапад-север. 

Очакваните максимални температури са между 27 и 32 градуса, за Шумен – около 31 градуса. Довечера ще започне да нахлува по-хладен въздух.



По публикацията работи: Десислава Спирдонова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар в патрулка

Полицейска патрулка беше блъсната при пътен инцидент на автомагистрала "Хемус" в района на бензиностанцията край Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Около 13:50 часа днес на магистралата екип на РУ - Нови пазар регулирал пътния поток във връзка с въведено ограничение за товарни автомобили с тегло над 20 тона. Определена за пункт за спиране..

публикувано на 16.07.24 в 18:19

Не хвърляйте угарки от колите

Високите температури, сухото и горещо време, но най-вече незагасени цигари и неправилно боравене с открит огън са главните причини за повечето от пожарите, които бушуват в страната. Това каза за Радио Шумен началникът на шуменската пожарна Красимир Колев. В разгара на тазгодишния летен сезон екипът на "Пожарна защита" публикува набор от съвети за..

публикувано на 16.07.24 в 13:53

Топката - в Общинския съвет

Теренът за изграждане на новия приют за бездомните животни във Велики Преслав ще бъде дискутиран на следващото заседание на Общинския съвет. Това стана ясно по време на днешното обществено обсъждане.  На него бяха представени резултати от анкетно проучване, чрез което бяха определени нагласите на жителите на Велики Преслав и селата Имренчево и Мостич..

публикувано на 16.07.24 в 13:09

Катастрофа отне живот

Катастрофа затруднява движението по първокласния път Бяла – Плевен. Автомобилите преминават в едната лента, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Лек автомобил е опитал да направи обратен завой, но при маневрата е бил ударен от камион, който се е движел направо и в лентата си. Водачът на лекия автомобил е загинал, а спътничката му е..

публикувано на 16.07.24 в 13:01
Дом за стари хора - Шумен

Обновяват Дома за стари хора

Домът за стари хора “Д-р Стефан Смядовски” в Шумен ще бъде разширен и обновен. За целта са отпуснати близо 5.2 милиона лева по Плана за възстановяване и устойчивост.  С парите ще се направи ремонт на две сгради, които са в двора на сегашния дом. Няма да се увеличава капацитетът на заведението, обяви зам.-кметът по социална политика и..

публикувано на 16.07.24 в 12:29
Община Шумен

Социални тръгват по селата

Срещи по социални и здравни въпроси ще организира община Шумен с жители на селата. Това обяви на брифинг днес зам.-кметът по социална политика и здравеопазване Светослава Хайнова. Здравни работници ще мерят кръвно налягане и кръвна захар на желаещите.  "Четири ще бъдат линиите на посещения. Те ще бъдат от вторник до петък. Към момента наблюдаваме, че..

публикувано на 16.07.24 в 12:15

Трупове на животни край Марково

Останки от трупове на кошута и благороден елен са намерени в землището на село Марково. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет около 08:30 часа вчера сутринта от служители на горското стопанство в Нови пазар.  По време на извършения от полицейски служители оглед в местността „Дълбоката“ в Нови пазар гилзи не са намерени. Образувано е..

публикувано на 16.07.24 в 11:53