Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуални номера за паркинг

Снимка: Пенчо Милков - Кмет на Община Русе

Виртуален номер за опашката на Дунав мост ще получават всички тирове на територията на община Русе, съобщават от общинската администрация.

Кметът на Русе Пенчо Милков представи организацията на работа на новооткрития тир паркинг и реда за преминаване през гранично-пропусквателния пункт „Дунав мост“.

Изготвена е информационна система, която да следи и отчита потока от тежкотоварни автомобили. Виртуалните  номера ще се издават на всички камиони с престой на територията на общината, независимо дали са влезли в новооткрития паркинг или са спрели на друго подобно съоръжение.

Предстои сключване на споразумение с оператора на буферния паркинг и издаването на заповед към МВР за строг контрол на реда за изчакване и преминаване през пункта.

Целта е да се усили работата на митническите служби в България и Румъния и да има контрол от органите на реда за спазване на забраната за престой на камионите по русенските булеварди, както и да няма автомобили, „заобикалящи“ опашката.


По публикацията работи: Доротея Генчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Старт на ремонта

Старт на основния ремонт на Дунав мост при Русе даде днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.  Строителните дейности  ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. На обекта ще се работи ежедневно по 10 - 12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес ще се..

публикувано на 10.07.24 в 12:35
Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе

Дигитализация на културата

Русенският музей е определен като един от 28-те регионални хъба за дигитализация на културното наследство, съобщиха от общинската администрация.  С административен акт на Министерството на културата официално е одобрен списъкът на музеите, които ще бъдат включени в изпълнението на програма „Цифровизация на музейни колекции, библиотеки и архиви“..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Тръгва големият ремонт

От днес започва основният ремонт на Дунав мост, който ще продължи две години. Очаква се днес в Русе началото на дейностите да дадат служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Йордан Вълчев. Основен ремонт на мостовото съоръжение от българска страна не е правен, макар че..

публикувано на 10.07.24 в 08:37

Инспектират Дунав мост

Инспекция на изграждането на спомагателната инфраструктура и временната организация на движение по Дунав мост направиха областният управител на област Русе Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев.  Ремонтът на моста ще се извършва без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Планирано е строителните работи да се извършват в..

публикувано на 09.07.24 в 13:20

Лятна фолклорна академия

Лятна фолклорна академия организира през следващата седмица Фолклорно-танцовото студио „Зора“ към Общинския младежки дом в Русе. Деца и младежи на възраст от 7 до 18 години ще имат възможност да разучават различни видове хора̀.  Академията ще се провежда от 9:00 до 10:00 ч. в периода 15 – 19 юли в залата на втория етаж в Общинския младежки дом...

публикувано на 09.07.24 в 09:09

Обновяват уличното осветление

Уличното осветление в десет населени места от община Русе ще бъде обновено. Администрацията спечели проект на стойност близо 1 290 000 лева по Националния план за възстановяване и устойчивост.  Ще бъдат изградени 14 фотоволтаични централи, които ще бъдат разположени върху покривите на общински сгради и имоти. Тези системи ще произвеждат електрическа..

публикувано на 09.07.24 в 08:38

Ранените в добро състояние

В добро състояние са четиримата пострадали при катастрофата тази сутрин на пътя Русе – Бяла, преди разклона за село Мечка. Това съобщиха за БТА от Университетската болница "Канев".  За преглед са приети 11-годишно момче, момиче на 13 г. и двамата им родители. Децата са получили леко комоцио и са оставени за наблюдение в отделението по..

публикувано на 08.07.24 в 12:18