Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират площадка за игра

Снимка: Община Разград

Дейностите по реконструкция на детската площадка на ул. „Васил Левски“ в Разград започнаха с премахване на старото асфалтово покритие и на амортизираните съоръжения за игра. Това съобщиха от община Разград. 

Проектът предвижда и премахването на пет потенциално опасни дървета в близост до площадката, както и компенсаторно залесяване впоследствие. Новозасадените дървета ще осигуряват сянка на площадката от следобедното слънце. 

След разчистване на терена ще започне обновяването на детската площадка. Фирма финансира поставянето на четири съоръжения за игра на деца от 3 до 12 години. Около съоръженията ще бъде поставена противоударна настилка. Площадката ще има ограда с два подхода и жив плет. Ще бъдат поставени пейка и кошче за боклук.


По публикацията работи: Ивелина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Камион удари кола с три деца

Сигнал за тежка катастрофа на главен път Е-70 е получен около 14:15 часа днес, съобщават от Областната дирекция на МВР- Разград. На място е установено, че камион „Волво“, управляван от 54-годишен шуменец, внезапно излиза от разклона за село Веселина на главния път, отнема предимството и блъска лек автомобил „Мерцедес“ с румънска регистрация.  В колата е..

публикувано на 19.08.24 в 16:08

Насилник в ареста

34-годишен мъж, живущ във Варна, съобщил на тел.112, че баща му упражнява домашно насилие спрямо майка му в село Езерче. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград. 58-годишният мъж отправял закани и заплахи за саморазправа и удрял с шамари 55-годишната си съпруга.  Насилникът е задържан в РУ- Разград. По случая е започната проверка.

публикувано на 19.08.24 в 11:27

Нова кола осъмна с потрошени стъкла

Лек автомобил „БМВ 318“ бил противозаконно увреден. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград.  Сигналът е получен около 10.40 часа в неделя от 42-годишния собственик на 5-годишната кола от село Ясеновец.  Паркираното в селото превозно средство осъмнало с потрошено предно панорамно стъкло и странично огледало.  Щетите се изясняват. Води..

публикувано на 19.08.24 в 11:17
Д-р Станимир Георгиев

Стипендии за бъдещи медици

Нов подход за набиране на медицински специалисти обявиха от р ъководството на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Разград. „Студенти по медицина или в някоя от  специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Рентгенов лаборант“ и „Клиничен лаборант“ могат да получават ежемесечна стипендия от 500 лв. до края на..

публикувано на 14.08.24 в 14:46

Снимайте своето щуро лято

Ако вече сте натрупали достатъчно спомени в снимки или ви предстои да отидете на екскурзия в страната или чужбина, непременно помислете дали да не участвате във фотографския конкурс „Моето различно щуро лято“. Освен снимки от пътешествия, се очакват и кадри, запечатали моменти на добротворство, човечност и позитивни събития, съобщават..

публикувано на 14.08.24 в 12:15

Смърт на пътя

Възрастен мъж е починал при катастрофа в заветското село Острово, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен вчера около 11,30 ч. на телефон 112. На място е установено, че триколка за инвалиди, управлявана от 86-годишен мъж, излязла от странична улица на главния път, където преминавал лек..

публикувано на 14.08.24 в 09:52

Закрила за даровитите деца

Искания за закрила на деца с изявени дарба започна да приема община Разград. На своето заседение през юли Общинският съвет прие две възможности за подкрепа на талантливите деца. Едната е по националната програма за учениците от 8 до 12 клас, които са постигнали успехи на национални или международни конкурси, олимпиади или състезания. Кандидатстването е..

публикувано на 13.08.24 в 12:51