Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от Русе без вода

Снимка: Архив

Част от Русе ще остане без вода заради ремонти по улиците „Княжеска“ и „Мария Луиза“, съобщават от ВиК в дунавския град.

От 8 до 17 ч. днес, 31 юли, ще бъде нарушено нормалното водоподаване по ул. „Княжеска“ в участъка между бул. „Славянски“ и ул. „Епископ Босилков“.

ОТ 8:30 до 17:00 ч. без вода ще са абонатите на водното дружество по ул. „Жул Паскин“, по ул. „Мария Луиза“ в отсечката между улиците „6-ти септември“ и „Борисова“; и по ул. „Цариград“ в участъка от ул. „Мария Луиза“ до ул. „Давид“.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награди за шампиони

Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе отбеляза своя патронен празник.  По време на тържествената церемония бяха наградени с плакети медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести в София. Ангел Русев, който завоюва своята четвърта шампионска титла, е бивш възпитаник на учебното заведение, а бронзовият медалист от престижния..

публикувано на 22.02.24 в 13:35

Стипендии за космически лагер

Община Русе и Центърът за творческо обучение ще предоставят две стипендии за участие в Международния космически лагер като партньори по програмата „Space Turkiye”.  Всяка стипендия покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата и е в размер на 1270 щатски долара.  За стипендии могат да кандидатстват ученици на възраст между 11 и..

публикувано на 22.02.24 в 10:48

Ремонтират Доходното здание

Започнаха подготвителните дейности за ремонта на сградата на Доходното здание в Русе, съобщават от общината.  Предвижда се реставрация на покрива и главните фасади на корпуси „А“, „К“ и   „Л“, както и обновяване на техническите инсталации. Конструкцията на сградата е в добро състояние, но има увреждания по фасадата и в покривните покрития, които..

публикувано на 21.02.24 в 15:43

Вандали вилняха в Червен

Неизвестни са унищожили информационните табели на Средновековен град Червен, съобщават от Регионалния исторически музей в Русе.  Част от табелите са изтръгнати от местата им, други са с отлепени принтове, трети са заличени със спрей или надраскани с графити.  От музея припомнят, че през 2022 година по проект на стойност 10 000 лева са поставени 14..

публикувано на 21.02.24 в 11:16

146 години свобода

Русенци отбелязаха 146 години от освобождението на града от османска власт.  Венци и цветя  бяха поднесени на Пантеона на възрожденците. Свещеници отслужиха благодарствен молебен.  На място беше строен и почетен строй от 13-и гвардейски младежки отряд при Общинския младежки дом, а Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев изпълни празнични..

публикувано на 20.02.24 в 14:11

Ремонтират спортни салони

Община Русе спечели финансиране за изграждане и за ремонт на физкултурните салони на двете училища „Никола Обретенов“ и “Олимпи Панов“.  В Основното училище „Никола Обретенов" се предвижда физкултурният салон да бъде с топла връзка към сградата на училището и самостоятелен подход от двора. Ще има съблекални за учениците, санитарни възли, стая за..

публикувано на 20.02.24 в 08:35

Русе чества Освобождението си

Временно ще бъде затворен за автомобили общинският паркинг пред храм „Света Троица“ в Русе. Там от 10:30 часа ще се проведе възстановката, организирана от Национално дружество „Традиция“ по случай Освобождението на Русе. Паркингът през църквата ще бъде затворен от 9:00 до 11:00 часа днес. От 9:00 ч. в Катедрален храм „Света Троица“ Русенският..

публикувано на 20.02.24 в 08:25