Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничение в движението

Снимка: АПИ

От тази вечер до сряда сутринта ще бъде ограничено движението в двете посоки от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на автомагистрала „Хемус“, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Временната организация на трафика е за изпитвания на пътната настилка, заложени в техническия проект за изграждане на участъка. 

16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври миналата година. Целта на измерванията, които ще направи изпълнителят на проекта, е проверка на характеристиките на пътната настилка. По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни.

При изпълнение на измерванията движението ще се пренасочва по пътя Търговище – Шумен.


По публикацията работи: Росица Арабаджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Главчев при президента

Служебният премиер Димитър Главчев ще представи на президента Румен Радев проект на ново временно правителство в 10:00 часа.  Ако държавният глава го одобри, ще подпише указ за назначаването му,  кабинетът "Главчев 2" ще положи клетва пред парламента във вторник, а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. С успех или..

публикувано на 26.08.24 в 08:06

Слънце и дъжд

Между 17° и 21° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 19°, атмосферното налягане е 989 хектопаскала – слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха - 96% Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е..

публикувано на 26.08.24 в 07:51

Планово без ток на 26 август

Ето къде ще има спирания на тока днес заради профилактика и ремонтни дейности: Област Русе От 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на село Бръшлен - улиците "Александър Стамболийски", "България", "Витоша", "Елин Пелин", "Кирил и Методий", "Найден Киров", "Петър Караминчев", "Родопи", "Стара планина",..

публикувано на 26.08.24 в 07:17

Времето през новата седмица

В понеделник ще е предимно ясно, до обяд – слънчево, но сутринта на места ще има условия за намалена видимост или ниска облачност и в крайните югоизточни части на района не е изключено за кратко да превали. Следобед ще се увеличат средната и високата облачност, но валежи са по-малко вероятни. През нощта ще духа слаб северен вятър, а през деня –..

публикувано на 25.08.24 в 14:23

Родители в подкрепа на промените в ЗПУО

Тридесет и осем  родителски организации от цялата страна се обявиха в подкрепа на промените в Закона за предучилищно и училищно образование (ЗПУО), които бяха приети с голямо мнозинство от Народното събрание.  Радио Шумен припомня, че промените забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. В..

публикувано на 25.08.24 в 13:06

Слънце и облаци в неделя

Температурите в Североизточна България в 6 часа тази сутрин са: 15 градуса в Търговище, 18 – в Русе и Силистра, 19 – в Разград. В Шумен измерената температура е 14 градуса, атмосферното налягане е 990 хектопаскала – малко по-високо от средното за месеца, следобед слабо ще се понижи. Относителната влажност на въздуха е 79%. Днес ще..

публикувано на 25.08.24 в 07:28

Времето в събота

20 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, влажността на въздуха е 95 %.  23 градуса е в Русе и Силистра, 21 – в Разград и 18 градуса в Търговище.  И днес ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по- късно ще се появи слаб вятър от изток- североизток. Максималните..

публикувано на 24.08.24 в 06:20