Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа на магистралата

Тежкотоварен автомобил се е преобърнал на км 352 на автомагистрала "Хемус",в участъка Варна -Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

Водачът е правоспособен. Мъжът не е пострадал. Тестът за алкохол е отрицателен. 

Водачите да шофират с повишено внимание в участъка на пътния инцидент. На място екипи на "Пътна полиция" осигуряват безопасността на движението.

По публикацията работи: Ивелина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС: Изборът на Ешрефов е недействителен

Върховният административен съд потвърди, че изборът на Ешреф Ешрефов за кмет на Омуртаг е недействителен. Решението, с което се оставя в сила постановлението на Административния съд – Търговище, е окончателно. Върховните магистрати потвърждават установените несъответствия и нарушения при отчитане резултата от оспорените местни избори през есента..

публикувано на 17.07.24 в 16:24

Температурни рекорди

Температурен рекорд е отчетен днес в Шумен – този следобед в града са измерени 38,6 градуса  или с 1 градус повече от досегашната най-висока стойност за 17 юли, отчетена през 2007 година.  Температурни рекорди имаше и в още три областни центъра – в Русе са измерени 40,6 градуса при 38,5 през 2001 година, в Силистра – 38,2 градуса при 37,6 през 2007..

публикувано на 17.07.24 в 16:07

Воден режим и в Осмар

Частичен воден режим се въвежда от днес във великопреславското село Осмар. Причина са трайното засушаване, увеличената консумация на питейна вода и значителното намаляване на подпочвените води в населеното място. Това съобщи за Радио Шумен кметът Надя Димитрова.  В Осмар вода няма да има по високите части на селото от 22:00 часа вечерта до 05:00 часа..

публикувано на 17.07.24 в 16:00
Шуменски университет

Свободни места в 31 специалности

В 31 специалности на Шуменския университет има свободни места след второто класиране. Това съобщават от висшето училище.  Сред тях са българистика и медии, приложна лингвистика, археология, педагогика на обучението по биология и химия, по география и биология, по природно науки и по музика, компютърен дизайн и мултимедия, софтуерно инженерство,..

публикувано на 17.07.24 в 15:52

Празник на Света Марина

Празникът на Света Марина беше отбелязан днес в разградското село Пороище. Присъстващите запалиха свещ в най-стария действащ православен храм в Лудогорието – църквата „Свети Атанасий“ в населеното място.  След това в параклиса с аязмото край Пороище водосвет за здраве отслужи иподякон Десислав.  Кметът Панайот Узунов благодари на община Разград..

публикувано на 17.07.24 в 14:53

Искам да уча

До 31 юли младежи от уязвими групи могат да подадат документи за финансиране от фонд „Искам да уча“.  Фондът е създаден през 2022 година от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и по него могат да кандидатстват млади хора, ненавършили 26 години, с ниски доходи и със среден успех от предходната година не по-малко от добър 4.50...

публикувано на 17.07.24 в 14:08
Музикален дом - Разград

Укрепват Музикалния дом

Започна конструктивното укрепване на Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ в Разград. Това съобщи за БТА секретарят на Народното читалище „Развитие“ Виолета Антонова.  В края на миналата година Министерството на културата предостави финансова подкрепа в размер на 170 000 лв. за укрепването и ремонта на сградата, която се намира на..

публикувано на 17.07.24 в 14:03