Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подпалвач и поръчител в ареста

Снимка: ОДМВР Шумен

Двама мъже 42-годишен от Шумен и 47-годишен от село Вехтово са задържани, като съпричастни към извършен палеж в шуменското село Косово. Както Радио Шумен писа, в селото при пожар призори, на 10 август, бяха унищожени два автомобила - "Пежо" и БМВ, къща със спомагателни постройки, документи и домашно имущество. 

След като огънят бил ликвидиран, възникнали съмнения за умишлено причиняване. Проведени били редица процесуални действия и в хода им е установено, че двама мъже са извършители на престъпното деяние, съобщават от ОДМВР Шумен. 

Първо била запалена кола, от която огънят се пренесъл към имота.

Шуменецът бил поръчител, а изпълнител бил мъжът от с. Вехтово.  И двамата са арестувани за срок до 24 часа в Полицейското управление в Шумен и работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Окръжна прокуратура- Шумен.

Задържаните са известни на полицията и с други деяния.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В очакване на втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и..

публикувано на 15.07.24 в 09:13

Кардиолози съветват в жегата

„С отговорност към горещините“ е кампанията на лечебните заведения "МЕДИКА", която се провежда до 18 юли в 6 области на страната. Целта е профилактика и опазване здравето на хората през летните дни.  По време на кампанията кардиолози и съдови хирурзи на лечебните заведения ще консултират безплатно желаещите как да предпазят сърдечно-съдовата си..

публикувано на 15.07.24 в 08:57
Снимката е илюстративна

Продължава подмяната на тръби

Продължава работата по подмяна на водопроводите в Доброшката махала на Разград, съобщават от общинската администрация. Тази седмица (15–21 юли) ще се извършват изкопни работи само на ул. „Александър Стамболийски“ (от ресторант „Шалеви“ до „Жеравна“). В този период ще се извършва и превключването на сградни водопроводни отклонения и в тези..

публикувано на 15.07.24 в 08:48
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Започна записването в 8 клас

Всички ученици, които са приети в 8 клас по първо желание, следва да се запишат в училището, в което са приети от днес (15.07.) до 17 юли. В противен случай губят мястото си. Записването става с оригинала на свидетелството за основно образование, а за професионалните паралелки – и с медицинско свидетелство. Ученици, които са приети по второ и следващо..

публикувано на 15.07.24 в 08:42

Отменен концерт в Шумен

Отменя се концертът в Шумен „Обич и песен“, който беше планиран за 20:00 ч. тази вечер в Летния театър в Шумен. Това съобщават организаторите   от ГРАНДЕ АРТ и уточняват, че причина за отлагането е заболяване на част от екипа.  Концертът е пренасочен за 24 септември от 20:00 ч. Закупените досега билети ще важат без нужда от презаверка.  А..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Тъкач готви протест

Около 15 души от с. Тъкач се събраха на протест пред ВиК - Шумен тази сутрин. Те настояват да се спазва графикът за режим на водата в населеното място, където от няколко месеца в най-високите части вода нямат близо 40 домакинства. Хората настояват за поредна среща с управителя на водоснабдителното дружество. В противен случай ще блокират пътя..

публикувано на 15.07.24 в 08:23

Остава горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36 и 41 градуса , по крайбрежието – от 30 до 35.За Шумен очакваната максимална температура е около 37 градуса. Прогнозата за времето е на С имона Георгиева от..

публикувано на 15.07.24 в 08:04