Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов автомобил за патронажа

Снимка: Община Русе

Домашният социален патронаж ще извършва разнос на храна с нов автомобил в Русе, съобщиха от местната администрация. 

90% от средствата за закупуването на колата са осигурени от Фонд „Социална закрила“, а 10% - от бюджета на общината. Автомобилът ще бъде от полза за потребителите на услугата „Топъл обяд“, на които приготвената храна се доставя до домовете. 

Услугата Домашен социален патронаж се утвърди като една от важните публични дейности в условията на кризисни ситуации в обществото и се оказа изключително ефективна, припомнят от Община Русе.


По публикацията работи: Антоний Димов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Училище за родители

„Училище за родители“ организира община Русе в партньорство с университетските болници „Канев“ и „Медика“.  Програмата предвижда безплатни лекции за родители със специалисти от различни области. Темите, които ще бъдат засегнати, са за майчинството и отглеждането на дете по съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна..

публикувано на 18.07.24 в 10:38

Почит към Левски

С възпоменателна церемония в Русе беше отбелязана 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски. По традиция инициативата бе организирана от община Русе и Областната администрация. На събитието присъстваха редица представители на държавната и местната власт.  Церемонията започна с изпълнение на военни маршове от Общинския духов оркестър с..

публикувано на 18.07.24 в 10:11

Мерят кръвно на пазара в Русе

През цялата минала седмица дневните температури в Русе почти "докосваха" 40-те градуса, а прогнозата за следващите дни е тази граница да бъде прескочена за още седмица време. Как хората понасят жегата и какви са съветите на кардиолозите? Известно е, че в Русе лятото е много горещо, а зимата с брулещ северен вятър, пристигащ безпрепятствено..

публикувано на 18.07.24 в 08:39
Община Русе

Нови общински такси

Заседание на Общинския съвет в Русе ще се проведе днес от 9:00 часа в зала „Свети Георги“ в сградата на общината.  В дневния ред са включени 34 точки, сред които корекция на бюджета за 2024 г. и промени в наредбите за общинските такси и за търговската дейност в общината.  Съветниците ще гласуват и приемането на общински програми за закрила на децата..

публикувано на 18.07.24 в 08:29

Ново здравно заведение в Русе

С водосвет днес беше открита новата четириетажна сграда на Диагностично-консултативен център-2 в Русе, част от лечебни заведения „Медика“.  Там са разположени 60 кабинета на общопрактикуващи лекари и специалисти. Работят и три лаборатории – клинични и микробиологична. Има разкрита аптека, като през следващите седмици предстои отварянето на още..

публикувано на 17.07.24 в 13:57

Върви ремонтът на Дунав мост

Премахнат е асфалтът и са демонтирани ограничителните огради в първия участък от основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10 юли.  Строителните работи стартираха в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не..

публикувано на 17.07.24 в 13:41

В арест за разпространение на дрога

Шестима души са задържани по време на специализирана операция срещу разпространението на наркотици, проведена в Русе през последните дни. Това съобщават от МВР. Двама са арестувани в момент на доставка на дрога. Те пренасяли пратката от голям град до Русе с мотоциклети.  Първоначално поръчаното количество трябвало да бъде подхвърлено в сухи..

публикувано на 17.07.24 в 09:52