Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помощи за 8000 семейства

Снимка: Ани Петрова

Около 8000 семейства с деца от Шуменска област ще получат еднократна добавка от 148,35 лв. Средствата са за компенсация на повишените разходи за електрическа и топлинна енергия през миналия сезон. Те ще бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане на семействата, които от 1 април 2022 г. до 31 март 2023 г. са получавали месечни помощи за деца. Това каза за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен Мартина Драгнева.

"Процедурата ще подкрепи целево определени уязвими семейства с ниски доходи за покриване на увеличените разходи за електроенергия. Поради влошената икономическа ситуация в Европа и България заради войната в Украйна, това е допълнителен пакет от социални мерки, насочени към семейства с деца, които не попадат в обхвата на програмата за целева енергийна защита", посочи тя.  

Домакинствата, които ще получат еднократната добавка, вече са определени и не е необходимо да кандидатстват със заявления за отпускането ѝ. Средствата ще им бъдат предоставени по начина, по който получават месечни помощи за деца. Изплащането ще се извърши в периода от 15 септември до 31 октомври, уточни Мартина Драгнева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шуменски университет

Шуменският университет празнува

Патронен празник има Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ в деня на светите Константин и Елена. "Днес почитаме святото дело и паметта на нашия патрон Епископ Константин Преславски и неговия исторически принос в просветлението и образованието на нашия народ. Приветствам Ви за всеотдайността и търпението до приобщавате към..

публикувано на 21.05.24 в 08:28

Първенците на Шумен

Отличниците на випуск 2024 в Шумен получиха грамоти и ленти със знака на общината. Наградите в къщата музей "Панчо Владигеров" връчи кметът проф. Христо Христов. "Надявам се дори и да изберете да учите в други градове и държави, да се върнете в Шумен след това", призова ги проф. Христов. За двадесети път администрацията отличава най-достойните..

публикувано на 20.05.24 в 19:08

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59

Проблем с матурата по български

Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е имало и в едно от училищата на Шуменска област. Едно от устройствата не е разпечатало в пълна степен диаграмата, съобщи за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова.  В момента се работи по постъпилите сигнали, но окончателното..

публикувано на 20.05.24 в 15:18

Нови апарати в МБАЛ-Попово

Болницата в Попово ще разполага с нова техника.  Като дарение от Нидерландия е получен мамограф. С  помощта на общината е закупен и нов рентгенов апарат, с който се извършват не само графии, но и скопии. В лечебното заведение се извършва ремонт на лабораторията и рентгеновите кабинети.  Очаква се мамографът и рентгеновият апарат да обслужват..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Къща музей

Награди за отличници

За 20-та поредна година най-достойните зрелостници от шуменските училища ще получат отличия, които са знак за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „Почетен знак с лента“ носи цветовете на знамето на Шумен. 13 зрелостници ще бъдат наградени днес като отличници и първенци..

публикувано на 20.05.24 в 14:19

Учители и директори с награди

Шестима учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Церемонията ще се състои на 21 май от 14.00 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка..

публикувано на 20.05.24 в 13:42