Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахват опасни дървета

Снимка: Радио Шумен

До дни се очаква Общината да отстрани опасните изсъхнали дървета, намиращи се на улица "Владайско въстание" 163 в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на кметството.

Радио Шумен припомня, че наши слушатели алармираха за изсъхнали дървета, застрашаващи преминаващите пешеходци и автомобили. Те се намират на зелената площ между двете платна на ул. „Владайско въстание“ в града. 

Със становище, че дърветата са опасни и трябва да бъдат отстранени, се произнесоха от Регионалната дирекция по горите. 

Дни след подаден сигнал до Община Шумен от жители на кооперацията, бе изпратен експерт, който е излязъл със становище, че дърветата ще бъдат отстранени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
НУ

Част от Шумен без вода

До 16:00 часа днес част от Шумен е без вода. Причината е планиран ремонт за монтаж на спирателен кран на ул. „Кишинев“. Това се съобщава от ВиК- Шумен.  Оттам уточняват, че водоподаването ще бъде спряно във високата и най-висока зона, района около болницата и кв. „Гривица“.

публикувано на 08.05.24 в 12:28

Промяна в движението

Заради събитията за Деня на Европа – 9 май, Деня на Шумен – 11 май и Майските празници на културата се спира движението на превозни средства около сградата на Общината, съобщиха от пресцентъра й. До 12:00 часа на 13 май е затворен бул. „Славянски“ от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“ в Шумен. На 9 май между..

публикувано на 08.05.24 в 11:53

Удар с бутилка по главата

47- годишна е задържана в полицейския арест след сигнал за скандал, по време на който нанесла лека телесна повреда на 53-годишен мъж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Малко след 01:00 часа вчера  53-годишен мъж от село Красен дол съобщил в полицейското управление в Каолиново, че жената, с която живее на семейни начала го е ударила с..

публикувано на 08.05.24 в 11:09

Нови четири случая на коклюш

4 случая на коклюш са регистрирани в шуменска област през изминалата седмица. Заболелите са от различни населени места – по един в областния център, във Върбица и в селата Ивански и Дибич. Това показва справка в сайта на Регионалната здравна инспекция. За първи случай на коклюш за тази година от РЗИ съобщиха на 26 април. Става дума за мъж на 35..

публикувано на 08.05.24 в 10:35

БТР с концерт в Шумен

Община Шумен кани всички на рок концерт с участието на група "Б.Т.Р." и шуменските групи "Forgot The Ten" и "LAMPA Inc". Събитието е са начален час 19:00 ч. пред сградата на Община Шумен. Концертът е част от богата програма на майските културни празници.

публикувано на 08.05.24 в 09:30

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика ще има и днес (8 май) в Североизточна България. В Шуменско от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има в част от село Загориче, от 9 ч. до 16,30 ч. – в местностите Боаза и Каменен кантон във Велики Преслав, както и в селата Живково и Велино, а от 9 ч. до 16 ч. – в село Драгоево. В..

публикувано на 08.05.24 в 06:52

Валежи следобед

14 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 988 хектопаскала, влажността на въздуха е 89%. В Разград и Силистра са отчетени 15 градуса, 17 градуса е в Русе. Предимно облачно ще е времето в Североизточна България днес. Главно следобед на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици,..

публикувано на 08.05.24 в 06:15