Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 милиона за нов асфалт

Снимка: Радио Шумен

Договор на стойност 2 милиона лева за асфалтиране на улици подписа Община Главиница с Държавния фонд „Земеделие“. Ще бъдат рехабилитирани 7 отсечки в 5 населени места на общината. В общинския център ще бъдат обновени три улици – „Люлин“, „Дунав“ и „Баба Тонка“. Заложени за ремонт са и улици в селата Звенимир, Зебил, Ножарево и Листец. 

До края на следващата седмица ще се обяви процедура за избор на изпълнител. Ремонтните дейности се очаква да започнат до края на октомври. 

За предстоящия прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони, който се очаква да стартира през следващия месец, Община Главиница има готовност да кандидатства с проектни предложения за ремонт на общинските пътища Сокол – Дичево и Осен – Стефан Караджа, на участък в Звенимир – от пътя Вълкан – Паисиево до изхода на селото в посока Зарица.


По публикацията работи: Доротея Генчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасиха осем къщи от опожаряване

Осем къщи в село Долно Ряхово, смесена гора в района на село Алеково и 50 декара слънчоглед край село Сребърна са спасени от опожаряване. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. През изминалото денонощие огнеборци от Силистра, Тутракан и Главиница, както и доброволци от Алфатар са гасили 4 пожара. Причината за тях е човешка..

публикувано на 21.08.24 в 12:44

Сбиване на пътя

Проверка за нанесена средна телесна повреда се извършва в РУ-Дулово, информират от Областната дирекция на МВР-Силистра.  Произшествието е станало на 19 август в село Руйно. Засичане на пътя между два леки автомобила станало повод   за спречкване, прераснало в сбиване, при което на единия водач – 27-годишен, била причинена фрактура на черепа...

публикувано на 20.08.24 в 12:25

Дрогиран на пътя

Под въздействие на дрога 36- годишен управлявал лек автомобил „Пежо“, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Той бил спрян за проверка в неделя около 00:05 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  Тестът за наркотици дал положителен резултат за кокаин.  Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в ареста на полицейското..

публикувано на 19.08.24 в 11:12

В ареста за наркотици

22-годишен е задържан за притежание на дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  В петък в района на село Бабук при полицейска проверка в автомобила му „Фолксваген“ били намерени 4.5 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.  Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.08.24 в 11:09

Мъж с изгаряния след пожар

70-годишен мъж е пострадал при пожар, станал в дома му около 18:25 часа в неделя. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Той получил втора степен изгаряния и бил откаран в болница, след като неизправна туристическа газова бутилка причинила пожар на балкона на апартамента му. Изгорели са кухненско обзавеждане, хладилник и дограма,..

публикувано на 19.08.24 в 11:03

МВР: Внимателно с газовите бутилки

За повишено внимание и стриктно спазване на противопожарните правила при работа с уреди, захранвани от природен газ или пропан-бутан, призовават от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра.  През последните дни в областния град станаха две произшествия с изтичане на газ, при които сериозно пострадаха две възрастни жени...

публикувано на 08.08.24 в 09:38

Безплатни очни прегледи

Безплатна кампания за очни прегледи ще се проведе от 9:30 часа днес (08.08.) в община Ситово.  Тя ще предложи на жителите на района възможност за комплексно изследване на зрителната острота с авторефрактометър и проверка на здравето на очите с помощта на зрителна таблица, както и безплатна консултация за подходящите очила и лещи. В допълнение..

публикувано на 08.08.24 в 09:07