Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лозница празнува

2
Снимка: Здравка Маслянкова, БНР

Трабант ще украси улицата в Лозница, която от месеци носи името на симпатичното немско возило. Бившата вече улица „Тича“ е включена в дефилето на трабантите, които се събират за 19-ти път в градчето, което вече си спечели славата на столица на легендарното возило. Сутринта автомобилите ще бъдат посрещнати в Лозница, а състезанието ще започне в обедните часове. Парадът и ралито на трабантчетата са част от тържествата днес и утре за празника на Лозница. Честванията минават и под знака на 20-тата годишнина от създаването на Национален клуб "Трабант" - Лозница, който е наследник на регионалния клуб "Трабант".

От 11:00 часа всички участници в Трабант феста ще преминат в дефиле по улиците на града, а от 12:30 часа ще бъде дадено началото на традиционното рали- състезания по майсторско управление и за Купата на кмета. 

В съботния ден на градския стадион ще има и състезание с велосипеди и забавни игри за деца. Вечерта празникът ще продължи с концерт на самодейни състави от общината, а гости  ще са певиците Айшенур и Райна. 

В неделя празникът на Лозница продължава с борби и фолклорна програма. Състезанията на стадиона започват в 10:00 часа на 3 септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Косенето на тревата в Русе продължава

И през тази седмица екипите на ОП „Паркстрой“ и ДЗЗД „Паркстрой“ продължават дейностите по косене на тревни площи и прилежащи части на улици и булеварди в Русе. ДЗЗД „Паркстрой“ ще коси в района на ул. „Тулча“, бул. „Тутракан“, бул. „Липник“, ул. „Шипка“, кв. „Здравец“, кв. „Родина“ 3 и 4, кв. „Здравец – Изток“ /комплекс „Неразделни“/, пътен възел..

публикувано на 30.04.24 в 13:45

Лесовъди обменят опит

Обмяна на опит между лесовъди и прилагане на иновативни природосъобразни методи за стопанисване на горите събра много експерти на територията на ДГС-Смядово и ДГС-Върбица. Съвместното съвещание, с участието на повече от 60 лесовъди и служители на двете стопанства, даде възможност на експертите от териториалните поделения да споделят добри практики и да..

публикувано на 30.04.24 в 13:28

Забраняват игралните зали в малки населени места

Забраняват се игралните зали в населени места до 10 000 души, с изключение на пограничните градове и курортите, реши на второ четене бюджетната комисия.  С текстовете, които днес по-късно ще бъдат гледани и в пленарна зала, се забранява рекламата на хазарт в медиите. Билбордовете ще са най-малко на 300 метра отстояние от учебни заведения.  С наредба..

публикувано на 30.04.24 в 12:48

Конкурс за рисунки в Разград

В 22-рото поред издание на ежегодния конкурс „С очите си видях бедата” се включиха 130 рисунки, участвали в общинските етапи от учебните заведения в Разградска област. По регламент конкурсът се провежда в три категории и три възрастови групи.  98 от представените рисунки попадат в първа категория (деца и ученици от всички общообразователни училища и..

публикувано на 30.04.24 в 12:41

Видеоконтрол по баловете

Видеоконтрол ще документира  извършвани нарушения по време на абитуриентските балове – за това бяха предупредени преди ден и учениците от 12 клас в СУ "Св. Паисий Хилендарски" във Върбица. Срещите на полицейски служители с бъдещите абитуриенти в областта продължават.  Ще се следи за неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от..

публикувано на 30.04.24 в 12:35
Община Каолиново

Каолиново спечели проект за саниране

Проект за саниране на сградата на дневния център в село Загориче спечели Община Каолиново. Финансирането е 420 000 лева. Близо 147 000 лева от тях са по програмата „Красива България“, останалите са съфинансиране от местния бюджет.  Дневният център е с капацитет 20 места. Там ще се предоставя грижа на пълнолетни с трайни увреждания. От услугата ще..

публикувано на 30.04.24 в 12:15
Велики Преслав

Нов "Почетен гражданин"

Общинският съвет във Велики Преслав ще утвърди днес новият носител на отличието „Почетен гражданин на община Велики Преслав“. Предложението за удостояване е направено от инициативен комитет, сформиран от църковните настоятелства на територията на общината и е за ставрофорен иконом Неделчо Чанков, предстоятел на централния градски храм „Св. Архангел..

публикувано на 30.04.24 в 12:07