Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение в Царево остава

Снимка: БГНЕС

До отпадането на всички рискове за населението в община Царево остава бедственото положение. Решението е взето от общинския кризисен щаб тази сутрин. До края на месеца комисия от общината ще подготви документи с описание на нанесените щети и предложения за ремонтни дейности. Хидроинженери се очаква от утре да извършат обследване на двата язовира над Царево.

Бедственото положение в община Царево остава, като няма предвиден краен срок, каза зам.-кметът Марин Киров.

Продължава работата по монтирането на временно съоръжение на мястото на съборения мост по пътя Царево-Ахтопол, каза още Киров. 

"От публичната инфраструктура има много тротоари, асфалтова настилка, която е компрометирана. Десетки мостове, част от тях са общински, част от тях са на държавата. Мостът на пътя Царево – Ахтопол и в момента денонощно продължава работата по него, така че да бъде възстановено движението. Все още се работи по обходен маршрут около моста".

От утре започва проверка на състоянието на двата язовира, които преляха.



По публикацията работи: Велмира Стефанова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев на среща с ПП-ДБ

Президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ от 16:00 ч. днес.Коалицията поиска тази среща, за да обсъдят с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза. Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да..

публикувано на 15.07.24 в 11:11

Предлагат 638 лв. праг на бедност

Социалното министерство предлага през следващата година линията на бедност в страната да се повиши на 638 лева. Проектът  на постановление е публикуван за обществено обсъждане. Повишението е със 112 лева спрямо сегашният размер от 526 лева. Линията на бедност по закон по закон се актуализира ежегодно спрямо данните от изследването на..

публикувано на 15.07.24 в 11:02
Снимката е илюстративна

Отново спират камионите

Спират движението на камиони над 20 т по пътища в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра и днес от 13:00 до 21:00 ч. заради очакваните високи температури. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. В област Русе движението на камионите ще бъде ограничено по участъци от първокласните пътища Русе – Разград и Русе -..

публикувано на 15.07.24 в 09:35

В очакване на втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и..

публикувано на 15.07.24 в 09:13

Кардиолози съветват в жегата

„С отговорност към горещините“ е кампанията на лечебните заведения "МЕДИКА", която се провежда до 18 юли в 6 области на страната. Целта е профилактика и опазване здравето на хората през летните дни.  По време на кампанията кардиолози и съдови хирурзи на лечебните заведения ще консултират безплатно желаещите как да предпазят сърдечно-съдовата си..

публикувано на 15.07.24 в 08:57

Остава горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36 и 41 градуса , по крайбрежието – от 30 до 35.За Шумен очакваната максимална температура е около 37 градуса. Прогнозата за времето е на С имона Георгиева от..

публикувано на 15.07.24 в 08:04

Горещо и през новата седмица

Новата седмица ще започне без съществени промени във времето. Ще се запази предимно ясно и слънчево, в сряда и четвъртък с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от североизточна четвърт. Остава горещо с преобладаващи максималните температури между 35° и 40°, във вътрешността на места и над..

публикувано на 14.07.24 в 16:35