Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Трактори на пътя

Снимка: Незабравка Кирова

Над 300 земеделски производители с около 100 тежки машини ще блокират главен път Силистра –Русе, при пътен възел Тутракан. Това каза в сутрешния блок на Радио Шумен "Оттука започва денят" Димитричка Търпанова, организатор на протестите в Тутракан и заместник-председател на Добруджанския овощарски съюз. 

Те ще блокират трите лъча на кръстовището в посока Русе, Силистра и Разград. 

„Ще протестираме докато управляващите не разбират, че трябва да се погрижат за нас", каза още Търпанова.

Чуйте интервюто на Миглена Стоянова с Димитричка Търпанова.

Протестите са безсрочни, каза още Търпанова. Те ще се провеждат всеки ден в 10:00 часа в трите лъча на кръстовището на Тутракан. Пътят ще бъде блокиран до 14.30 до 15:00 часа. 


БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Санирането не е само стиропор

Животът на панелните жилища е 50 години и след това трябва да им се направи сериозно обследване. Изцяло да се подменят инсталациите, да се проверят и връзките между панелите и да се укрепят, защото санирането не бива да е само стиропор по фасадите. Това са част от мерките, коментирани пред Радио Шумен от инж. Марин Гергов, председател на Камарата на..

публикувано на 29.09.23 в 16:01
Д-р Яна Милева

На сърцето с любов

„Сърцето празнува с нас почти всеки ден. То препуска, когато сме влюбени. Пърха, когато сме щастливи. Спира, когато сме уплашени. За да го свързваме с тези емоции дълго, трябва да го поддържаме в добро здраве“, каза кардиологът д-р Яна Милева от Шумен.  Днес е Световният ден на сърцето. Фокусът тази година е личната и обществената грижа за..

публикувано на 29.09.23 в 12:25

Прокуратурата: Кръговото е незаконно

Окръжната прокуратура в Шумен установи, че кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“, на което преди една година в зверска катастрофа загина 22-годишната Светомира Накева от Шумен, е незаконно. След проверка държавното обвинение констатира редица нарушения.  Едно от тях е свързано с предварителния анализ, който трябва да бъде част от документацията...

публикувано на 29.09.23 в 11:05

Будни родители онлайн

„Училище за будни деца и родители“ провокира това лято шуменци с една по-различна възможност за летни занимания.  Идеята включваше най-съвременните и обосновани методи на учене, които развиват максимално естествения детски потенциал на момчета и момичета от 6 до 11 г.  Сред предметите в това училище имаше „Инстинкт, реакция и гъвкавост“, „Ритъм и..

публикувано на 29.09.23 в 09:35

Любими от Мими

Българската шевица вдъхновява от векове. Мария Гергова превърна хобито си да рисува шевици върху стъкло в професия. Шевиците пасват добре и върху коледни играчки, чието изработване започва от лятото.    „Работя бавно, изпипвам нещата, държа на мен самата да ми харесат, преди да ги предам“, казва Мария.  Влага душа в работата си, защото е важно..

публикувано на 29.09.23 в 08:20
Детска градина

Първи дни на детска градина

Вече сме във втората седмица от новата учебна година. Тя започна както за учениците в страната, така и за децата, които са в ясли или детски градини. Но за разлика от каките и батковците в училище, някои от малките деца за първи път се отделят от семейството. Това означава много сериозна промяна в живота на малкия човек.  Реално от уютната и..

публикувано на 28.09.23 в 08:47

С колко ще поскъпнат горивата?

Минимално поскъпване на горивата у нас, ако дерогацията да преработваме руски петрол отпадне преди края на следващата година, прогнозират експерти. Според техни изчисления към днешна дата при сегашните цени на петрола на международните борси без дерогацията цената на бензина и дизела не трябва да надвишава 3 лева за литър. Какво развитие да очакваме?..

публикувано на 27.09.23 в 12:40