Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сливи и грозде на шосето

7
Снимка: Калина Грънчарова

Тутракан е една от ключовите точки на общонационалния земеделски протест. Недоволстващите, които са излезли със земеделска техника, са на главния път Силистра - Русе, до отклонението за с. Старо село, с което е блокиран и пътят за Разград.


На протеста са зърнопроизводители, овощари, животновъди, пчелари, винопроизводители, тютюнопроизводители.

На пътя бяха хвърлени и запалени щайги с различни плодове, низи с тютюн и пчелен кошер.


Решението за провеждането на протеста е взето след проведен извънреден Управителен съвет на Националната асоциация на земеделците на 12 септември по повод отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицаи с награди

Главен инспектор Даниел Костадинов – началник на Районното полицейско управление в Тутракан, е републикански шампион по стрелба с пистолет.  Той демонстрира най-точен мерник и се класира първи в индивидуалната надпревара при мъжете на Републиканския турнир по стрелба с автомат „Калашников“ и полуавтоматичен пистолет за служители на МВР...

публикувано на 02.10.23 в 11:48

Иззеха автомобил заради дрога

30-годишен е установен да управлява лек автомобил „Ауди“ след употреба на дрога. Това съобщават от силистренската полиция. На 28 септември около 21:00 часа мъжът бил спрян за проверка от пътни полицаи по ул. „Добрич“ в Силистра. С техническо средство било установено, че шофира след употреба на канабис.  Мъжът е дал кръвна проба за химичен..

публикувано на 29.09.23 в 09:46

Нова служба в съда

От понеделник започва работа служба "Регистратура" в Окръжния съд в Силистра.  Създаването на нова служба е част от стратегията за подобряване на административното обслужване на гражданите и юридическите лица.  Новата служба ще предоставя на гражданите и юридическите лица информация за дейността на съда, ще приема заявления и искания,..

публикувано на 29.09.23 в 09:40

Старт във Филиал Силистра

Начало на академичната учебна година във Филиал Силистра на Русенския университет бе поставено днес.  Випускници от различни специалности получиха дипломите са за завършено висше образование в бакалавърски програми в педагогическите и в инженерните специалности.  От името на абсолвентите благодарствено слово изнесе Красимира Недкова –..

публикувано на 28.09.23 в 15:47

Награди за полицията

Двама силистренски полицаи се представиха достойно на състезание за Национална купа „България“ по полицейска лична защита и карате. Това съобщиха от полицията в града.  В индивидуалното класиране при мъжете в дисциплината „Кумите“, кат. 75 кг, младши полицейски инспектор Даниел Пехливанов от РУ-Силистра е завоювал третото място, а в дисциплината..

публикувано на 28.09.23 в 14:21

Двама загинали на пътя

Тежък пътен инцидент, при който са загинали двама мъже, разследват в Силистра. Катастрофата станала около 23:40 часа на 27 септември 2023 година на пътя между село Коларово и разклона за село Гарван. Според събраните до момента данни, по време на движението си, 47-годишният водач на лек автомобил загубил контрол над превозното средство, излязъл..

публикувано на 28.09.23 в 09:48

Бивш граничар на 100

Днес дядо Еньо от Силистра чукна 100 години. Поздрави по случай стогодишния юбилей на Еньо Колев поднесе силистренският кмет Юлиян Найденов. Дядо Еньо е роден през 1923 година, прекарал е половината си живот на село, където е произвеждал електричество в мелница. Участвал е във война, бил е граничар на албанската граница, а днес все още си пазарува..

публикувано на 27.09.23 в 16:24