Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нургюл със стипендия в Свищов

Проф. д-р Марияна Божинова, ректор на Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов, откри днес новата учебна година.

Приветствие към всички поднесе първокурсничката в специалност „Маркетинг“ гросмайстор Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа в Баку 2023.

От Академията ѝ връчиха награда от 1000 лева за представянето в Баку и обявиха, че покриват всички семестриални такси на Нургюл до края на нейното следване в Свищов. Освен това ректорът ѝ връчи ваучер за покупка на учебници.


По публикацията работи: Велмира Стефанова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират шест паркинга

Започна подготовката за ремонта на шест паркинга и подходите към тях в западната част на жк „Орел“ в Разград, информират от Общината. Ще се работи по обектите до блокове 4, 11 и 12. Дейностите ще продължат до края на следващата седмица.  От администрацията отправят апел към гражданите, живеещи в тези райони, да не спират автомобилите си на..

публикувано на 04.10.23 в 12:38

Есенни цветя в града

Започна есенното засаждане на цветя в Разград, съобщават от общинската администрация. На обща площ от 2 декара работничките от общинското предприятие „Паркстрой“ ще засадят близо 70 000 растения. Работата е започнала от площад „Възраждане“. Дейностите продължават и в района на кръговото кръстовище в центъра. Останалите места, където ще има..

публикувано на 04.10.23 в 08:44

Игри с кауза

На работна среща в Община Разград бе обсъдена подготовката за втората благотворителна „Арена на Титаните“. Състезанието е от типа „Игри на волята“ и „Фермата“ и в него ще участват 26 деца на възраст от 11 до 15 години от Разград, Русе и Варна. Има и 15 резерви.  На 14 и 15 октомври (събота и неделя) те ще участват в по 6 игри. Игрите..

публикувано на 03.10.23 в 11:00

Обновяват площадка за игра

Започна поставянето на новите съоръжения за игра на площадката до кръстовището на улиците „Васил Левски“ и „Княз Борис“ в Разград. Доставката и монтирането им са финансирани от частна компания.  С финансовата подкрепа на фирмата ще бъдат поставени четири съоръжения за игра на деца от 3 до 12 години. Площадката ще има ограда, както и жив плет от..

публикувано на 03.10.23 в 08:52

Обновиха интензивното в Исперих

Напълно обновена е базата на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в Многопрофилната болница в Исперих.  Ремонтът е извършен изцяло със средства на лечебното заведение.  Помещенията са обновени, сменена е подовата настилка в реанимационната зала, закупени са и нови монитори.

публикувано на 02.10.23 в 13:30

Традиция на скорост

В началото на 2023 г. Регионалният исторически музей в Разград започна съвместни инициативи с различните клубове в града, чийто акцент   е изцяло местната общност. Бяха направени такива събития съвместно с Клуба на франкофоните, с пчеларите и краеведите. Предстоящата проява, която е съвместна с мото клуба „Лудогорски братя“, е финална за..

публикувано на 02.10.23 в 12:57

Исперих вярва и помага

Пластмасови капачки, събрани от хората в община Исперих вчера бяха предадени пред катедралата „Св. Успение Богородично“ във Варна. Община Исперих се включва за пореден път в кампанията „Аз вярвам   и помагам“. Събрани бяха 574 кг пластмасови капачки. Средствата, получени след рециклиране на капачките, се използват за закупуване на неонатални..

публикувано на 02.10.23 в 08:39