Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов асфалт в Русе

Снимка: Община Русе

Завършва цялостният ремонт на две русенски улици – „Тича“, в участъка  от улица „Згориград” до улица „Петрохан”, и „Яребична“, в отсечката между улиците „Алеи „Възраждане” и „Доростол”. Това са първите от общо 24 улици в Русе, които ще бъдат обновени със средства от инвестиционния кредит, теглен от Общината. 

Днес ще започне основният ремонт на отсечки от улиците „Проф. Асен Златаров“, „Хан Крум“ и „Бистрица“. 

Тече процедура по процедура по издаване на разрешения за строеж за улиците „Згориград“, „Ангел Кънчев“, „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“ и „Княжеска“. 

Инвестиционният проект за улица „Рига“ е предаден, получено е становище от екоинспекцията и се очаква съгласуването му със сектор „Пътна полиция“.По публикацията работи: Десислава Спирдонова
ВИЖТЕ ОЩЕ

Майки със смели сърца

Мартенски базар на клуба "Майки със смели сърца" е подреден във фоайето на Русенския университет. Тази година каузата е свързана с Деня на детето - Първи юни. Сред първите посетители и дарители бяха ректорът на университета проф. д-р инж. Пламен Кангалов и председателят на Общото събрание акад. Христо Белоев. Благотворителният базар..

публикувано на 29.02.24 в 09:43

250 места в доброволния резерв

Стартът на поредната кампания за записване за срочна служба в доброволния резерв обсъдиха областният управител на Русенска област Данаил Ковачев и началникът на Военно окръжие в дунавския град полковник Васил Петров.  Свободните места са 250, като за тях може да кандидатстват само български граждани. Подаването на документи е до края на април тази..

публикувано на 28.02.24 в 09:58

Акад. Белоев - почетен ректор

Акад. Христо Белоев бе удостоен със званието "Почетен ректор на Русенския университет".  Почетното звание е за огромния му принос в академичното развитие и просперитет на Русенската Алма Матер и бе връчено от ректора на Русенския университет проф. Пламен Кангалов на заседание на Академичния съвет.  Акад. Белоев е отличаван многократно за научна,..

публикувано на 28.02.24 в 08:58

74 кг екстази на митницата

Близо 74 килограма екстази са задържали служителите от отдел “Борба с наркотрафика” на митницата в Русе.  На 24 февруари при влизане в България е спрян товарен автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Камионът е превозвал стоки от Нидерландия към Турция, но е бил селектиран за проверка с мобилната рентгенова система. По време..

публикувано на 27.02.24 в 12:31

Обсъждат транспортна схема

Обществено обсъждане на проекта за Генерален план за организация на движението в община Русе ще се проведе днес от 17:30 часа в сградата на общинската администрация. Поканени са всички заинтересовани организации, физически и юридически лица за активно участие в обсъждането. За постъпилите становища, както и за направените по време на..

публикувано на 27.02.24 в 08:52

Безплатни медицински прегледи

Безплатни прегледи ще прави в Русе днес д-р Мариела Йовчева – специалист по ендокринология и болести на обмяната.  Консултациите ще бъдат от 14:00 ч. до 18:00 ч. във фоайето на хирургичния блок на Университетската болница „Канев“.  Необходимо е предварително записване.

публикувано на 26.02.24 в 10:09

Депутати с приемни

Открити приемни ще имат днес депутати от Русенския избирателен район.  Народният представител Иван Иванов от „БСП за България“ ще разговаря с граждани на Русе между 13:00 ч. и 15:00 ч. в централата на партията на улица „Църковна независимост“. Необходимо е предварително записване. От 10:30 ч. до 12:00 ч. в Бяла приемен ден ще има депутатът и..

публикувано на 26.02.24 в 08:52