Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето през новата седмица

2
Снимка: БГНЕС

В понеделник облачността ще е променлива, по-значителна следобед, но почти без валежи.

Ще духа слаб южен вятър, който по-късно ще се обърне от северозапад и с него ще проникне малко по-хладен въздух.

Минималните температури ще са от 13 до 17 градуса, а максималните ще са между 23 и 28 градуса.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време с временни заоблачавания, като сутрин покрай водните басейни ще има условия за намалена видимост. Вятърът ще се усили до умерен.

Температурите във вторник слабо ще се понижат, но във сряда дневните отново ще се повишат.

В четвъртък, с доумерен вятър от западна четвърт, облачността ще се увеличи и на много места ще паднат краткотрайни валежи. Възможни са и гръмотевици. Минималните температури ще се повишат, но максималните ще се понижат с 2-3 градуса.

През последните три дни ще има все повече слънчеви часове, а шансовете за валежи намаляват. 

Вятърът ще отслабне и ще духа предимно от юг-югозапад. Температурите отново ще се повишат.


По публикацията работи: Деница Колева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Заедно срещу огъня

Над 290 000 лева са събрани в първите шест дни на кампанията, обявена от Националната асоциация на доброволците в България.  Заради големите пожари от организацията отправиха призив за дарения, с които да бъдат осигурени оборудване и инструменти за доброволците. С част от средствата вече са поръчани ранцеви пожарогасители, такива са получени и като..

публикувано на 23.07.24 в 09:34

Жълт код за бури днес

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за 21 области в страната. То е в сила и за пет области от Североизтока – Шумен, Разград, Силистра, Търговище и Русе. Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива, сочи прогнозата на НИМХ...

публикувано на 23.07.24 в 09:02

Адреси без ток

Ето къде няма да има ток днес заради профилактика и ремонтни дейности: Разградска област За времето от 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от областния град – улиците „Мидия“, “Сребърна“ и „Полковник Марков“. По същото време без електричество ще бъде и Цар Калоян – улиците „Черно море“,..

публикувано на 23.07.24 в 08:57
Димитър Главчев

Служебният премиер онлайн

Служебният премиер Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии пряко на страницата на Министерския съвет във Фейсбук днес от 10:00 часа. Могат да се задават въпроси както по време на излъчването, така и предварително под анонса в социалната мрежа. Сред публикуваните въпроси са такива, свързани с мерките срещу пожарите, както и..

публикувано на 23.07.24 в 08:24

Денят започва със слънце

Между 18° и 23° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 21°, атмосферното налягане е 987 хектопаскала – малко по-високо от средното за месеца, слабо ще се колебае, а относителната влажност на въздуха - 83%. Днес предиобед ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 23.07.24 в 07:14

ПП-ДБ върнаха мандата

Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ. Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна. "Отговорът след проведените разговори е, че това не може да се случи..

публикувано на 22.07.24 в 11:22

Връчват втория мандат

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат на ПП-ДБ днес в 11:00 часа. Заявката на коалицията е да го върнат веднага.  Те проведоха срещи с другите политически формации в парламента миналата седмица. На тях очакваха да получат подкрепа първо за декларацията, която разпространиха, след това и за правителство. Изводът, с който излязоха, е, че няма..

публикувано на 22.07.24 в 08:27